אדומה שלי

 
עסיסיות, טעימות ומלאות בערכים תזונתיים
עסיסיות, טעימות ומלאות בערכים תזונתיים צילום: דן פרץ
 
עודכן 07:11 31/05/2009
אוכל נענע 10

עונת העגבניות כבר בעיצומה, והדרך הטובה ביותר להנות מהן היא לקטוף אותן ישר מהשדה ולהכין מתכונים מנצחים

 
 
 
 
 
הקיץ כבר ממש כאן, ואחד הדברים המסמלים ביותר של העונה הן העגבניות. אדומות, עסיסיות ומלאות בערכים תזונתיים. לכבוד עונת העגבניות, במהלך חודש יוני, יקיימו הקיבוצים כפר רופין, שדה אליהו ומסילות קטיפי עגבניות פתוחים לקהל בשיתוף עם מפעל "פריניר" הגדול בארץ לעיבוד עגבניות. בעלות סמלית של 25 ₪ , תוכלו לקחת חלק בקטיף עגבניות אקטיבי שבסופו תוכלו לחזור הביתה לאחר חוויה מהנה עם ארגז עגבניות טריות היישר מהשדה.

הקטיפים יתקיימו בשלושה תאריכים שונים:
• בין התאריכים 4-5 ליוני (חמישי,שישי) בין השעות 13:00-8:00 בקיבוץ כפר רופין, יתקיים קטיף עגבניות שישתרע על פני שטח של 200 דונם שדה עגבניות .על מנת להגיע לשדה יש להגיע לנקודת הכניסה בקיבוץ עין הנציב אך לא להיכנס אלא להמשיך בכביש ובפניה הראשונה לפנות שמאלה ולהמשיך על פי שילוט. לפרטים נוספים ניתן לפנות לחקלאי איציק 057-3790531

• בין התאריכים 10-11 ליוני (רביעי, חמישי) בין השעות 16:00-8:00 בקיבוץ שדה אליהו יתקיים קטיף עגבניות שישתרע על פני 600 דונם שדה עגבניות. על מנת להגיע לשדה יש להיכנס לקיבוץ שדה אליהו ומשם להמשיך על פי השילוט. לפרטים נוספים ניתן לפנות לחקלאי אוריה 054-5640538

• בין התאריכים 19-20 ליוני (שישי, שבת) בין השעות 12:00-8:00 בקיבוץ מסילות יתקיים קטיף עגבניות המשתרע על פני 400 דונם שדה עגבנות . על מנת להגיע לשדה יש להגיע לקיבוץ עין הנציב ומשם להמשיך בכביש ולנסוע על פי השילוט מעץ לתחנת טיבוע ציפורים. לפרטים נוספים ניתן לפנות לחקלאי יהודה 054-6754027.

על מנת להשתתף בקטיפים יש צורך בהדפסת קופון השתתפות מאתר מפעל "פריניר" וכן לקבל הוראות הגעה מדויקות למקום. לאותם אנשים המבקשים כבר עם ההגעה הביתה לאחר הקטיף, לבשל עם העגבניות הטריות השף הבכיר צ'רלי פדידה (מלון שרתון תל אביב) מציג מתכונים להכנת מנות גורמה קלות להכנה:
 
יצירה אדומה
יצירה אדומה צילום: דן פרץ
טארט עגבניות

מצרכים ל-4 מנות:
2 עגבניות אדומות
1 חציל שרוף על אש גלויה , קלוף וקצוץ
1/2 שן שום קצוצה
4 דסקיות של בצק עלים

אופן הכנה:
- חורצים את העגבניות ומכניסים למים רותחים למשך 5 שניות , מעבירים למים קרים וקולפים את העגבנייה
- חותכים את העגבנייה לארבע ומוציאים את החלק הפנימי (מניחים בצד)
- קולים חציל בינוני על אש גלויה , קולפים וקוצצים. מוסיפים שום, מלח, פלפל ומעט שמן זית ומניחים בצד
- קורצים עיגול בצק עלים ומניחים בצד

אופן הרכבת הטארט:
- לוקחים תבנית אלומיניום בקוטר 6 ס"מ / גובה 5 ס"מ ומסדרים את פילה העגבנייה שהכנו מראש (בצורה של "ספיראלה" מסביב לתבנית)
- על "הספירלה" של העגבנייה שמים את החציל הקצוץ (עד לגובה התבנית) וסוגרים עם בצק עלים
- אופים למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות או עד שהבצק מזהיב
- הופכים אל צלחת הגשה
- אפשר להגיש עם רוטב פסטו או רוטב יוגורט ושמיר
 

פילה ברמונדי אפוי עם שמן זית ועשבי תיבול מוגש על סלט שעועית לבנה ועגבניות אדומות

מתכון ל- 6 סועדים

מצרכים לדג:
6 פילה ברמונדי נקיים מאדרות וקשקשים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 שן שום קצוץ
מלח ים ( גס)
פלפל שחור גרוס
12 כפות שמן זית

מצרכים לסלט שעועית חם:
120 גרם שעועית יבשה
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
לימון 1 סחוט
12 כפות שמן זית
1 שן שום קצוץ
מלח
פלפל שחור

אופן הכנת הדג:
- ממליחים ומפלפלים את פילה הברמונדי
- מערבבים בקערה שמן זית, עשבי תיבול ושום
- בוזקים על הדגים ומניחים על מגש אפיה כאשר הדג עם העור כלפי מעלה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומכניסים את הדגים ל 10 דקות

אופן הכנת סלט שעועית:
- משרים שעועית לבנה במים ל 12 שעות ולאחר מכן מבשלים כשעה וחצי
- כהשעועית רכה ומוכנה לאכילה מצננים מעט ומוסיפים את שאר המרכיבים
- מערבבים ובודקים טעם

אופן הרכבת המנה:
- מניחים במרכז הצלחת סלט שעועית ומסדרים מעל את פילה הדג
- ניתן לקשט בשמן זית בטעם צ'ילי: מערבבים צ'ילי יבש חריף ושן שום בשמן זית למשך 24 שעות עד אשר השמן תופס את החריפות
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.