טורטליני בצל עם מח עגל

 
 
עודכן 11:23 01/06/2009
אהרוני, ערוץ 10

מח עגל צלוי מוגש עם טורטליני בצל, גבינת עיזים, קרם שורש פטרוזיליה וקציפת חלב

 
 
 
 
 

מצרכים למח:

1 מח עגל קלוף
1 בצל חתוך לרצועות
50 גרם חמאה
1 שן שום
קמצוץ אורגנו טרי
1 כף שמן זית איכותי
2 עלי טימין

מצרכים לטורטליני:

כוס קמח
1 ביצה
3 חלמונים
2\1 כפית שמן זית
2 בצלים לבנים בינוניים, קלופים ופרוסים דקיק
20 גרם חמאה
קמצוץ טימין
קמצוץ סוכר
50 גרם גבינת סנט מור משק ברקנית (טריה)
פלפל שחור גרוס

מצרכים קרם שורש פטרוזיליה:

2 שורש פטרוזיליה
1 וחצי ראש סלרי קטן
1 בצל לבן בינוני
2\1 ליטר חלב
100 מ"ל שמנת
2 כפות שמן זית
קמצוץ טימין טרי

מצרכים שמן כמהין:

פטריית כמהין אחת
ציר עגל מרוכז (בלי יין)

1 כוס חלב
1 גרם קסנטנה (אבקת אצות מולקולרית)

אופן הכנה:

מח עגל:
- מביאים לרתיחה מים מתובלים בשמן זית, בצל, טימין ופלפל שחור ומוסיפים את המח הקלוף
- מבשלים לשתי דקות, מכבים את האש ומשאירים את המח במשרה 10 דקות (מעבירים למי קרח)
- מחממים חמאה במחבת טפלון, מטגנים שן שום שלמה, אורגנו וכף שמן
- פורסים את המוח לפרוסות ברוחב 2 ס"מ עובי
- מקפיצים את פרוסות המח במחבת עם החמאה ומתבלים במלח פלפל (שומרים בצד)

טורטליני:
- במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים 2 כוסות קמח, ביצה אחת ושלושה חלמונים וחצי כפית שמן זית, עד למרקם פירורים דביקים
- מוציאים מהמעבד עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה
- מוציאים ומרדדים במכונת פסטה לעובי מס' 1
- מחממים במחבת טפלון 20 גרם חמאה ומוסיפים סוכר עד שמתחיל להיווצר קרמל
- מוסיפים בצלים ומבשלים במשך חצי שעה באש בינונית עד שהבצל מתקרמל לגמרי
- מתבלים במלח ופלפל ומקררים
- אחרי שהצטנן מוסיפים טימין, גבינת סנט מור, ומערבבים עם הבצלים
- מקפלים טורטליני וממלאים במילוי
- מבשלים את הטורטליני במים רותחים עם מעט מלח כשתי דקות


קרם שורש פטרוזיליה:
- בסיר עם שמן זית מקפיצים טימין, שורש פטרוזיליה, סלרי ובצל
- מוסיפים מעט קסנטנה לחלב ומביאים לרתיחה בסיר עד שהירקות מתרככים כחצי שעה
- מוסיפים שמנת, מעבירים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה
- את כל זה המסה מחזירים לסיר, מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם הטורטליני
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.