שירת אלבאבור

 
מפנקים גם את הציר הצפוני
מפנקים גם את הציר הצפוני צילום: דניאל לילה
 
עודכן 07:45 02/06/2009
ורדי

מסעדת אלבאבור שמה לה כאתגר להיות מסעדת גורמה ערבית. האם הצליחה? ביקורת

 
 
 
 
 

וואדי ערה או וואדי מילק

לכל הנוסעים צפונה מהמרכז בסופי שבוע תמיד עולה השאלה - וואדי ערה או וואדי מילק? היום שאלה זו קשה מתמיד והפעם לא בגלל הפקקים אלא בגלל מסעדת "אלבאבור" שפתחו סניף שני בצמת יקנעם. הסניף הראשון, הממוקם בוואדי ערה (עין איברהים) עשה לבעלים חשק לפנק גם את הציר הצפוני, לחדש את הלוק ולפתוח מסעדה גדולה בצמת יקנעם ממש מול הקניון ובהמשך לתחנת הדלק. הבעלים והשף הראשי חוסאם עבאס רכש חלק נכבד במתחם והכשיר צוות גדול שחלקו הגיע מהסניף הראשון והיום, הם שם לפנק גם את הלקוחות החדשים/ישנים. במקום החדש ניתן לארח עד 150 איש כולל במת v.i.p ובנוסף ישנו קנאפה to-go וחנות צמודה המוכרת את מוצרי המסעדה הייחודיים.

כבוד ערבי

אף אחד לא עודכן על בואנו ל"אלבאבור", זוגתי ואני גם לא עדכנו להתפאר שבאנו "לבקר" את המסעדה. הבעלים, שף חוסאם עבאס, לא היה במקום ולמרות זאת, ניכר שהייתה תכונת עבודה נמרצת. על אף כל אלו, היחס אלינו היה אישי, מסביר פנים ומקבל כמו שרק הערבים יודעים. מנהל המשמרת סיפר על התפריט ובעודו מדבר, זיאד, המלצר החביב, פיזר על שולחננו את מגוון הסלטים המיוחדים. מנהל המשמרת שעודכן טלפונית בתפקידנו לא התרגש מהמעמד החדש ויחסו המשיך להיות אדיב כבהתחלה, עם חיוך גדול הוא שלח את זיאד להביא את העיקריות ופינה בעצמו את השולחן. צלחת אחר צלחת נערמו לאורך זרועו ותוך שניות השולחן התרוקן והוא נעלם לעבר המטבח כשבדרך הוא מרוקן עוד שולחן משאריות לכלוך. מנהל המשמרת, כן! איפה נראה כדבר הזה במחוזותינו? מקסימום צעקה לעבר הפיקולו או מבט זועף לעבר המלצרית.
 

יש חדש תחת השמש

ניחוחות וטעמים
ניחוחות וטעמים צילום: דניאל לילה
ישבתי וחשבתי, מה כבר אפשר לחדש במסעדה ערבית, סלטים קצוצים דק, כמה סיחים לעיקרית, בקלואה או כנאפה וסוגרים עניין בקפה שחור מר על החשבון. לא כך ב"אלבאבור" השף והבעלים חוסאם עבאס מפתיע בכל ונתחיל בסלטים: סלט עולש מצוין, תרד, לבנה וחרדל בר מופלא, כרובית בטחינה שהייתה פשוט תענוג, חציל באלדי וסלט במיה בדיוק כמו שהשכנה המצרית שלי מכינה. חוץ מהטבולה, כל שאר הסלטים מיוחדים ושונים ממה שרגילים לראות במסעדה ערבית אותנטית. בעודנו מתענגים על הסלטים, הגיעה מעין פיתה ענקית נפוחה, זיאד חתך את חלקה העליון, הסיר כמו כיפה את המכסה, ותוך שניות ריח נהדר נידף מתוכה וקבבונים סוריים נוסח חלבי ברוטב עגבניות טריות הציצו מן הקדירה, טעם גן עדן. מנה שנייה בהמלצה חמה היא הטלה הממולא באורז. הבשר היה רך וטעים והשומן...אחח השומן (מסוכן לחולי סכרת ולבעלי כולסטרול גבוה אבל טעים בטרוף).

אהלן וסהלן

יש מקום למתוקים? שואל אותי מנהל המשמרת האדיב (שבמחילה מכבודו שכחתי את שמו) "מעט אבל יש" אני עונה לו. "אהלן וסהלן" הוא אומר והולך. כנאפה וקרם מלבי מגיעים לשולחן, זה הזמן לפתוח כפתור בחגורה להישען אחורה ולנסות לארגן עוד טיפ טיפה מקום בבטן ולו רק לביס מזה וביס מזה. ואכן, מדובר בסיומת מרשימה לארוחת גורמה ערבית.

אחת מעל כולן

"אלבאבור" שמה לה כאתגר להיות מסעדת גורמה ערבית והיא מספקת את הסחורה. לא תמצאו בה שום דבר שמזכיר מסעדת פועלים ערבית רגילה, למעשה, היא יותר דומה למסעדות בעמאן (כן, אכלתי גם שם) בירת ירדן שמרצדסים שחורים חונים בכניסתה. הכנסת האורחים, כמקובל באירוח ערבי, מדהימה כל פעם מחדש, האווירה אותנטית אבל מעל כולם נמצא האוכל המשובח, הטרי והטעים של שף חוסם עבאס - יש לנו מה ללמוד מהם.

בדירוג שלנו: חמישה כובעי שף מתוך חמישה
 
 
עוד במדור ביקורת מסעדות - אוכלי חינם
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.