מקרונים

 
 
עודכן 12:19 03/06/2009
אהרוני, ערוץ 10

יפיפיות וטעימות, עוגיות סנדוויץ' קטנות עשוית משקדים במילוי שוקולד חלב ושמנת מתוקה

 
 
 
 
 
כמות של כ-80 יחידות

מצרכים (מתכון בסיסי):

200 גרם אבקת שקדים (אחרי סינון במסננת רשת דקה מאוד)
200 גרם אבקת סוכר
200 גרם סוכר
75 גרם חלבון (1)
75 גרם חלבון (2)
60 מ"ל מים מינרלים

אופן הכנה:

- בסיר קטן שמים את הסוכר והמים המינרלים
- בקערת מיקסר שמים את הכמות הראשונה של החלבון
- מחממים את הסוכר והמים עד להיווצרות סירופ סוכר (ב- 118 מעלות)
- מקציפים את החלבון לקצף יציב
- כאשר הסירופ מגיע ל- 118 מעלות מוזגים אותו בזרם מהיר על החלבון המוקצף תוך כדי הקצפה (חשוב שבזמן הוספת הסירופ החלבון יהיה כבר במצב יציב)
- ממשיכים להקציף עד שהמרנג מתקרר לגמרי
- מחליפים את המטרפה בגיטרה וצובעים את המרנג בצבע הרצוי (ראה בהמשך)
- בקערת מיקסר נפרדת מערבבים עם גיטרה את האבקת שקדים, אבקת סוכר ואת הכמות השנייה של החלבון
- מוסיפים שליש מכמות המרנג הצבוע לתערובת השקדים ומערבבים עם גיטרה
- מקפלים את שאר המרנג ידנית עד לתערובת אחידה לגמרי
- מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר מספר 9 ומזלפים על תבנית אפייה עם סילפט עיגולים בקוטר של כ- 3 ס"מ (יש להקפיד על מרווח של כ- 2 ס"מ בין מקרון אחד לשני)
- מניחים את המגש על מגש נוסף ואופים ב- 160 מעלות כ- 8 דקות (יש לסובב את המגש לאחר שש דקות אפייה ולהמשיך לאפות עוד כ- 2 דקות)
- לצורך בדיקת מוכנות יש לראות שהמקרון יציב אך לא יבש לגמרי (ניתן להוסיף דקה או שתיים במקרה הצורך)
- לאחר צינון מוחלט יש להפוך את המקרונים ולהניחם על המגש בצמדים דומים בגודלם לקראת המילוי (מומלץ להשאירם הפוכים למשך הלילה בטמפרטורת החדר)
- למחרת מעבירים את המילוי הרצוי לשק זילוף עם צנתר מס' 9 ומזלפים כמות הקטנה מקוטר המקרון על כל אחד מהצמדים שסודרו
- סוגרים עם המקרון השני תוך לחיצה עדינה
- מניחים את המקרונים במקרר עד אשר המילוי מתקשה
- מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר
 

מצרכים למילוי(ל- 80 יחידות):

300 גרם שוקולד חלב
180 גרם שמנת מתוקה
15 גרם סירופ תירס
2 כפות אבקת קפה נמס

אופן הכנה:

- מרתיחים שמנת מתוקה, סירופ תירס ואבקת קפה
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל (יש לשים לב שהשוקולד לא יומס לגמרי)
- יוצקים בהדרגה את השמנת על השוקולד ומערבבים בעזרת מרית
- יש לשים לב כי אחרי ההוספה הראשונה יתכן שהמסה תיראה שבורה
- לאחר ההוספות הבאות המסה מתחברת ומתקבל גנאש חלק
- מקררים את הגנאש עד למצב בו ניתן לזלף אותו על המקרונים מבלי שיגלוש לצדדים
- לזירוז התהליך ניתן לקרר את הגנאש במקרר
 

צביעת המקרונים:

בשלב צביעת המרנג יש להשתמש באבקת צבע המאכל הרצוי. הכמות תקבע לפי הטעם האישי, אך יש לצבוע את המרנג בתחילה עם כמות קטנה על מנת לראות את הגוון שנוצר ומשם להמשיך לפי הצורך.עם כל הוספה של אבקת צבע יש לטפטף טיפת מים אחת או לחילופין טיפת צבע מאכל נוזלי מתאים. ניתן לערבב את הצבע במרנג ידנית בעזרת מרית או בקערת מיקסר עם גיטרה עד להומוגניות מוחלטת.

מקרון קפה:
אבקת צבע מאכל חום
מים או תמצית קפה מרוכזת
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.