סלט עדשים ים תיכוני

 
כשבריאות וטעם נפגשים
כשבריאות וטעם נפגשים
 
עודכן 08:02 07/06/2009
אוכל נענע 10

מרגישים נקיפות מצפון על הקלוריות של ארוחת שישי? רוצים משהו קליל, טעים ובריא? קבלו מתכון לסלט עדשים עם גבינת פטה וזיתים

 
 
 
 
 
הסלט מספיק ל-8 מנות

מצרכים לסלט:
1 ו- 1/2 כוסות עדשים שחורות סוגת
1 עלה דפנה או גבעול טימין טרי
2 פרוסות לימון
מלח ופלפל לפי הטעם

מצרכים לרוטב:
3 כפות מיץ לימון טרי
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 שן שום כתושה
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
1 כף או יותר אורגנו טרי קצוץ

תוספות:
1 פלפל אדום קטן קצוץ דק
1 פלפל ירוק קטן קצוץ דק (אפשר להמיר בפלפל חריף)
1/2כוס זיתי קלמטה שחורים קצוצים גס
200 גרם גבינת פטה מפוררת (1 ו- 1/2 כוסות)
1 בצל אדום קטן חתוך לעיגולים
1 כף נענע קצוצה

אופן ההכנה:
- שוטפים את העדשים ושמים בסיר ביחד עם עלה הדפנה ופרוסות הלימון
- מוסיפים מים עד לכיסוי של העדשים בכ-2 ס"מ ומביאים לרתיחה
- מנקים קצף ומנמיכים את האש לבינונית-נמוכה
- מכסים חלקית ומבשלים כ--25 דקות או עד שהעדשים מוכנים אך לא רכים מדי
- מסננים ומסלקים את הלימון ועלה דפנה, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לקערה
- בקערה קטנה טורפים מיץ לימון, קליפת לימון, שמן זית, שום ואורגנו ויוצקים מעל העדשים החמימים (מערבבים היטב)
- בוחשים פנימה את הפלפלים והזיתים ומקשטים בפטה, בצל אדום ונענע או מגישים את התוספות בכלים נפרדים (כדי שכל אחד יוסיף לפי הטעם)
- מגישים עם מלפפון פרוס ועגבניות חתוכות לרבעים

המתכון באדיבות פיליס גלזר ל"סוגת"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.