כדורי בשר ברוטב חלב קוקוס

 
 
עודכן 10:31 09/06/2009
אהרוני, ערוץ 10

מתכון אינדונזי של קציצות מבשר בקר ברוטב קטיפתי של חלב קוקוס

 
 
 
 
 

מצרכים לקציצות:

1 ק''ג בשר בקר טחון (לא שמן מדי)
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום טרי כתוש
1 כף קטשופ
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כף סויה שחורה מתוקה
1 כפית תבלין לקציצות
1 כפית תבלין אסייאתי - חמישה תבלינים
1 כף ''סמבל'' מעורבב עם כף קוקוס

- מערבבים היטב את כל החומרים וצרים כדורים בגודל של אגוזי מלך, מניחים בצד

מצרכים לרוטב:

1 כף שורש ג'ינג'ר טרי וכתוש
2 פלפל צ'ילי חתוכים לטבעות
2 גבעולים של עשב לימון חתוכים
3 בצלי שאלוט קצוצים
3 שיני שום קצוצות
1 כף כוסברה קצוצה
קופסא חלב קוקוס משומר
3 כפות סויה מתוקה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
חצי ליטר מרק עוף צח
1 כפית כורכום
3 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

- מחממים את השמן, מכניסים את הבצלים ומקרמלים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית
- מוסיפים שום, ג'ינג'ר, פלפלים ועשב לימון
- ממשיכים לערבב כחצי דקה
- מוסיפים את חלב הקוקוס ומתבלים בכורכום
- מוסיפים את הסויה והצ'ילי המתוק ולבסוף את נוזל המרק ומביאים לרתיחה
- מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים כשלוש דקות לאיחוד הטעמים
- מוסיפים את הקציצות זו אחר זו ומבשלים כעשרים דקות ללא מכסה וחמש דקות נוספות עם מכסה על להבה נמוכה
- בסיום הבישול זורים את הכוסברה הקצוצה מעל
- מגישים עם אורז לבן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.