עוף בזיגוג הדרים עם תפוחי אדמה צלויים

 
 
עודכן 08:01 11/06/2009
אהרוני, ערוץ 10

המנה האולטימטיבית לסוף השבוע, עוף בזיגוג הדרים בתוספת תפוחי אדמה פריכים

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 עוף שלם טרי של טבע עוף
למשרה:
5 כפות שמן זית
רבע כוס מיץ תפוזים
4\1 כוס מיץ לימון
1 כף קליפת לימון מגורדת
1 כף קליפת תפוז מגורדת
2 כפות סויה מתוקה וסמיכה
2 כפות דבש
2 שיני שום קצוצות
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 כפות עלי טימין
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה:
- מערבבים את כל חומרי המשרה, מורחים בהם את העוף, משפשפים היטב ומשרים כשעה
- מניחים את העוף עם החזה כלפי מעלה בתבנית צליה
- מכניסים לתוך העוף לימון שלם וענף טימין
- צולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-50 דקות ומידי פעם משקים את העוף בתערובת שבתבנית

 

תפוחי אדמה צלויים

מצרכים:
ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם
4 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
2 כפות רוזמרין
2 כפות טימין
מלח
פלפל

אופן הכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים כעשר דקות, חצי בישול, מסננים היטב
- מערבבים את כל החומרים יחד עם תפוחי האדמה
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לחצי שעה
- מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים ביחד עם העוף

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

המבורגר עם אגוזים טחונים

ספיחה - לחמה עג'ון

קציצות הודו ברוטב עגבניות

אצבעות שום עם בשר טחון

3 דרכים לצפות פולקעס

מתכון לכדורי עוף בשומשום

מתכון לפלפלים ממולאים

 
עוד כתבות במדור אהרוני לשבת - יום ה`
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.