מעדני אקספרס

 
הכל מוכן, עכשיו נשאר רק לחבר הכל ביחד ולהנות
הכל מוכן, עכשיו נשאר רק לחבר הכל ביחד ולהנות צילום: getty images
 
עודכן 07:57 14/06/2009
אלי הופנר, ifeel, דרך האוכל

אוהבים נקניקיות, עוף צלוי בגריל וגבינות מיוחדות? לא יכולים לחכות? קבלו מתכונים מנצחים שיהפכו בן רגע אוכל מוכן קנוי למעדנים מקוריים

 
 
 
 
 
אחת הדרכים הנפלאות לחסוך בזמן (מבלי לחסוך בטעם או באיכות) היא להיעזר במעדנים מוכנים קנויים כבסיס למנות חדשות. כל מה שצריך במקרה זה הוא רעיון טוב ונגיעת יד אישית, שיהפכו סתם אוכל מוכן למנה מחויכת ומעניינת לא פחות מהמקור.

לרוב, אוכל מוכן קנוי יעלה יותר מקניית חומרי גלם ובישולם לבד. לכן, מומלץ לקנות ממנו בחוכמה ובכמויות קטנות. כמו כן, חיי המדף של אוכל מוכן קצרים יותר משל חומרי גלם, ולכן, כדאי לקנות אוכל מוכן לארוחות מתוכננות מראש ולא להתבסס עליו כעל פתרון קבוע.

טיפים שימושיים לקנייה במעדנייה

תכננו מראש. כדאי לקנות בעיקר מנות שאתם יודעים בוודאות כי לא יהיה לכם זמן להכין אותן בבית.

בחרו לפי המלצות. כדאי להתרשם ולנסות להבחין מהן המנות הנמכרות יותר של המעדנייה. סביר להניח שמנות אלו יהיו טריות יותר לעומת האחרות, וכנראה גם טעימות יותר.

חסכו בכסף. הקפידו על רכישת כמויות סבירות. זכרו, אוכל מוכן לא יחזיק לאורך זמן במקרר ואיכותו יורדת במשך הזמן.

ארזו היטב. הקפידו לבקש שיארזו לכם את האוכל בכלים אטומים וקשיחים, שיאפשרו לכם להגיע הביתה כשהאוכל נשאר במיטבו ולשמור אותו כראוי במקרר.

אכלו טרי. אם יש אפשרות, ציינו על קופסאות האוכל את תאריך קנייתן. כיוון שאין תאריך פג תוקף על המוצרים, נסו שלא לשמור אוכל מוכן מעל ליומיים.

חשבו יצירתי. נסו מנות וטעמים שונים, ייתכן כי תקבלו השראה ורצון לנסות ולבשל את המנות האלו בכוחות עצמכם בפעם הבאה.
 
מילפיי תפוצ'יפס ועוד

כשר, קל, מהיר, חלבי

מילפיי - אלף עלים, הוא מונח מהמטבח הצרפתי המתאר מאפה עדין בעל אלף שכבות בצק. במתכון זה עשינו שימוש בתפוצ'יפס ובמוצרי מעדנייה כמו גבינת שמנת וסלמון.

החומרים ל-4 מנות:

1 חבילת חטיפי צ'יפס מוכנים/תפוצ'יפס (רצוי צבעוניים)
200 גר' גבינת שמנת עם שום ושמיר
100 גר' סלמון מעושן
לקישוט:
עלי שמיר (או עשב תיבול אחר)

אופן ההכנה:

1. חותכים את הסלמון המעושן לפיסות זעירות בגודל הצ'יפס.
2. מורחים עלה צ'יפס בכפית גבינת שמנת, מניחים מעל פיסת סלמון מעושן ועלה שמיר.
3. מניחים עוד עלה צ'יפס וחוזרים על הפעולות. מסיימים עם עלה צ'יפס מעל.
4. מגישים עם בירה קרה (מול הטלוויזיה).
 
כיכר קממבר בדבש ואגוזי פקאן

כשר, קל, מהיר, חלבי

שתי דקות של עבודה להכנת מנה עדינה ומפונפנת שתגרום לכם להרגיש שקפצתם לצהריים קלילים בפרובאנס.

החומרים ל-4 מנות:

1 כיכר קממבר (מאיכות טובה, בקופסת עץ)
3 כפות דבש
חופן אגוזי פקאן מסוכרים
להגשה:
בגט (או לחם טרי)

אופן ההכנה:

1. חותכים את קליפת עובש הקממבר מצדה העליון של הכיכר, דק ככל האפשר. מחזירים את הגבינה לקופסת העץ המקורית, ללא הנייר העוטף אותה וללא המכסה.
2. יוצקים את הדבש על צדה העליון של הגבינה וזורים את אגוזי הפקאן מעל.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-5-8 דקות, עד שהגבינה מתחילה להפוך נוזלית.
4. מוציאים מיד ומגישים עם לחם טרי לטבילה.
 
כדורי לבנה בתבלינים ושמן זית

כשר, קל, מהיר, חלבי

הנה דוגמה למנה צבעונית שלא מצריכה הכנה - כדורי הלבנה כבר מוכנים, נותר רק לשדרג אותם בבית עם קצת תבלינים.

החומרים ל-4 מנות:

20 כדורי לבנה (מאיכות טובה)
1/4 צרור עירית, קצוצה דק
פלפל שחור גרוס
זעתר
אורגנו יבש
פפריקה מעושנת
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית צ'ילי אדום, גרוס (פלפל שאטה)

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הצ'ילי עם שמן הזית ומוזגים לצלחת שטוחה ורחבה.
2. מגלגלים את כדורי הלבנה בתבלינים השונים ומניחים בצלחת עם שמן הזית.
3. מגישים עם פיתות טריות וירקות חתוכים גס.
טיפ: אפשר להשתמש לציפוי בכל תבלין או עשב תיבול החביב עליכם.
 
 
לחם כפרי, אנטיפסטי וגבינת פטה

כשר, קל, מהיר, חלבי

מנה קלה להכנה ורבת רושם שתשמח את חבריכם בפיקניק בשבת.

החומרים ל-4 מנות:

1 כיכר לחם עגולה, משובחת
200 גר' חצילים, קלויים
200 גר' פלפלים, קלויים
100 גר' טבעות סלק, כבוש
100 גר' פטריות, כבושות
צרור בזיליקום
100 גר' גבינת פטה משובחת
את הירקות הקלויים והכבושים ניתן להשיג במעדניות וברשתות המזון. כמו כן אפשר להחליפם בכל ירק אחר האהוב עליכם.

אופן ההכנה:

1. מסירים בעזרת סכין לחם את כיפת כיכר הלחם ושומרים בצד.
2. מוציאים את תוך הלחם מבלי לפגוע בדפנות ובתחתית. ניתן לעשות זאת בעזרת סכין או עם הידיים.
3. מסדרים את הירקות הקלויים והכבושים, גבינת הפטה והבזיליקום בשכבות הכיס שנוצר בתוך הלחם. דוחסים היטב.
4. מכסים בכיפת הלחם, עוטפים בנייר פרגמנט ומאחסנים במקרר (אפשר לשמור עד יומיים ממקרר).
5. מוציאים מהמקרר כשעתיים לפני הארוחה, ופורסים את הלחם כך ששכבות הירקות ייחשפו. מגישים עם זיתים וגבינה טובה.
 
חזה עוף בגריל בחלב קוקוס

כשר, קל, מהיר, בשרי

מה עושים עם שאריות של חזה עוף בגריל שנשאר מיום שבת? או, טוב ששאלתם.

החומרים ל-4 מנות:

חזה של עוף בגריל
1 פחית קרם קוקוס
1 כפית כמון
1 כפית גרגרי כוסברה, טחונים
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום, מעוכות
1/4 כפית צ'ילי, גרוס (פלפל שאטה)
2 כפות שמן
1/2 צרור עלי כוסברה, קצוצים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. חותכים את חזה העוף לרצועות בעובי 1/2 ס"מ.
2. מחממים בסיר רחב את השמן ומטגנים בתוכו את הבצל והשום כ-2 דקות.
3. מוסיפים לסיר את הכמון, גרגרי הכוסברה והצ'ילי ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
4. מוסיפים את רצועות חזה העוף ואת קרם הקוקוס, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-8 דקות נוספות.
5. מוסיפים את עלי הכוסברה הקצוצים. מומלץ להגיש חם עם אורז לבן ופלח לימון.
 
נקניקיות עם זיתים ותבלינים

כשר, קל, מהיר, בשרי

הכי חשוב, לקנות נקניקיות איכותיות המיוצרות אצל קצבים שמשקיעים, ויש כאלה. הן עולות יותר, אבל אחרי שתנסו לא תרצו לחזור למוצר המעובד. לכו על הדבר האמיתי.

החומרים ל-4 מנות:

8 נקניקיות (מאיכות טובה), טריות או מופשרות
4 עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
1 שומר, פרוס לרצועות
1 בצל אדום, פרוס לטבעות
10 שיני שום, עם הקליפה
חופן זיתי קלמטה, מגולענים
1/2 כפית כמון
1/2 כפית זרעי שומר (לא חובה)
10 עלי בזיליקום, קצוצים
מלח, פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. שמים את כל המצרכים בקערה גדולה ומערבבים בעדינות.
2. מעבירים את תכולת הקערה לתבנית אפייה (רצוי פיירקס), ומסדרים את הנקניקיות מעל הירקות.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד חצי שעה.
4. מגישים חם בתוספת חרדל משובח ומלפפונים בכבישה ביתית.

* צילום: כל התמונות getty images פרט לתפוצ'יפס - flick, ed bierman
 
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.