פריקאסה מקמח מלא ואבוקדו

 
פריקאסה מקמח מלא ואבוקדו
פריקאסה מקמח מלא ואבוקדו צילום: מתוך ``אצל ארז בגליל``
 
עודכן 16:08 14/06/2009
מערכת ``אצל ארז בגליל``

מתכון מפתיע שלוקח את האפייה למחוזות מעניינים ובעיקר מאוד מאוד טעימים

 
 
 
 
 

מצרכים לפריקאסה

1/2 ק"ג קמח מלא אורגני
350 גר' מים קרים
25 גר' שמרים טריים
1/2 כף שטוחה של זרעוני ינסון
1.5-2 כפות סוכר דמררה
1 כף מלח
שמן זית טהור בחומציות נמוכה לטיגון
 

מצרכים למילוי

3-4 אבוקדו בשלים
1-2 לימונים בשלים
2-3 כפות לימונים כבושים
4 כפות בצל ירוק קצוץ דק
3 כפות כוסברה קצוצה דק
1-2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק
מלח ים גס
 

אופן הכנת הפריקאסה

לשים את כל חומרי הבצק ביד בקערת נירוסטה. מניחים לתפוח מכוסה בניילון כשעתיים, כשבמהלכן "מפילים" את הבצק פעמיים שלוש ולשים אותו בכל פעם מס' שניות. הבצק צריך להיות רך ונוזלי.
מחממים סיר או ווק עם שמן זית טהור בחומציות נמוכה, לוקחים בידיים רטובות חתיכה בגודל לחמנייה קטנה מן הבצק ומטגנים את הפריקאסה עד להזהבת 2 הצדדים - כשהצד התחתון זהוב, הופכים עד להזהבת הצד השני ומניחים על נייר סופג.

מערבבים את כל חומרי המילוי ומתבלים במיץ לימון ובמלח. פותחים כל פריקאסה וממלאים באבוקדו, מקשטים בעלי כוסברה טריים ומגישים.

נ.ב
ניתן להחליף את הבצל הירוק בעירית טרייה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.