עוגת פרג ושוקולד

 
השילוב המושלם
השילוב המושלם צילום: דניאל לילה
 
עודכן 07:50 15/06/2009
רות אוליבר, על השולחן

עוגת שוקולד קלה ואוורירית ללא קמח, עם ציפוי עבה של קרם פרג על בסיס יוגורט ודבש - השילוב המושלם בין חמוץ למתוק

 
 
 
 
 
2 עוגות בקוטר 18 ס”מ או תבנית בקוטר 28 ס”מ • 25 דק' אפייה • 4 שעות קירור

לבסיס:
3 ביצים מופרדות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם חמאה
2 כפות ברנדי
100 גרם פרג טחון
3 כפות שקדים טחונים
50 גרם אגוזים קצוצים גס
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
למוס יוגורט פרג:
2 כפות דבש
10 גרם ג’לטין
500 גרם (1 מיכל) משקה יוגורט עם פרג
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר

אופן הכנה:
- מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- ממיסים שוקולד במיקרוגל או על ביין מארי עד להמסה. מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים. מוסיפים אלכוהול וחלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים פרג בהדרגה ומערבבים עד שהוא נבלע בתערובת.
- מקפלים פנימה את קצף החלבונים ומערבבים קלות עד לקבלת קרם חלק. מקפלים לתערובת שקדים ואגוזים.
- אופים 25 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.
- מכינים מוס יוגורט פרג: מערבבים ג’לטין במעט מים וממתינים כ-5 דקות עד שגרגרי הג'לטין נעשים תפוחים. ממיסים במיקרוגל כמה שניות. מוסיפים דבש ומערבבים. מוסיפים יוגורט, בכל פעם מעט, ומערבבים לתערובת אחידה.
- מקציפים שמנת עם סוכר לקצפת יציבה, ומקפלים אותה לתערובת היוגורט לקבלת מוס אחיד.
- יוצקים את המוס על העוגה ומקררים היטב (לפחות 4 שעות) עד שהקרם מתייצב.

מקור המתכון: רות אוליבר | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו | מתוך גיליון 220, יוני 2009 - "חגיגה תל אביבית"
 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות ועוגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.