טרייפל אנגלי משודרג

 
 
עודכן 08:09 16/06/2009
אהרוני, ערוץ 10

שכבות של הנאה - עוגה מוכנה עם סירופ פירות וליקר, קרם וניל, פירות מזוגגים ומעל הכל קצפת אורירית

 
 
 
 
 
מצרכים:
עוגת ספוג מוכנה

פירות העונה:
4 שזיפים חתוכים לרבעים
3 נאשי (אגסים) חתוכים לפלחים
2 אפרסקים חתוכים לקוביות גדולות
קופסת אוכמניות

סירופ:
חצי כוס סוכר
חצי כוס יין קינוח (לבן)
מעט תמצית וניל
1 כף קליפת לימון
כוס ליקר תפוזים

קרם וניל:
חצי ליטר חלב
1 מקל וניל חצוי לאורכו
6 חלמונים
כוס ורבע סוכר
3 כפות קורנפלור

קצפת (ממיכל שמנת אחד)

אופן הכנה:
- שמים במחבת סוכר, יין, תמצית וניל וקליפת לימון ומביאים לרתיחה
- מבשלים שתי דקות ומוסיפים את הנאשי, השזיפים והאפרסקים לזיגוג של שלוש דקות
- מכבים את האש ומערבבים פנימה את האוכמניות, מקררים מעט
- מוציאים את הפירות מהמחבת, משאירים בו את הנוזלים ומוסיפים לנוזלים את הליקר
- פורסים את העוגה לפרוסות, מניחים בכלי זכוכית ומספיגים אותה מעט בתערובת הסירופ עם הליקר
- מניחים על העוגה מחצית מכמות הפירות, מעל את קרם הוניל, שוב עוגה ושוב את הסירופ
- מניחים על הכל את הפירות שנותרו, ולבסוף את הקצפת (מקציפים מיכל שמנת)

קרם וניל:
- שמים בסיר את החלב ומקל הוניל ומביאים לסף רתיחה
- בסיר נפרד שמים את החלמונים והסוכר וטורפים 2-3 דקות במטרפה
- מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עוד דקה עד שהתערובת אחידה
- יוצקים חלק מהחלב החם אל סיר החלמונים וטורפים
- מוסיפים את שאר החלב בהדרגה וטורפים לתערובת חלקה
- טורפים 3-4 דקות על להבה בינונית עד שהקרם סמיך
- מעבירים לקערה ומקררים עד השימוש
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.