מוס שוקולד

 
שילוב מנצח בין מתיקות השוקולד לחמיצות הפרי
שילוב מנצח בין מתיקות השוקולד לחמיצות הפרי
 
עודכן 06:18 17/06/2009
אוכל נענע 10

האורחים הפתיעו אתכם? אין לכם כוח לקינוחים מסובכים? 10 דקות של הכנה ותוכלו להתענג על מוס שוקולד עשיר

 
 
 
 
 
המתכון מספיק ל- 6 סועדים
זמן הכנה: 10 דקות

מצרכים:

2 מיכלי שמנת מתוקה (36 אחוז שומן)
3 חבילות שוקולד מריר (אפשר כמובן לגוון ולהשתמש בשוקולד מריר עם אגוזים או שקדים או פיצפוצים אבל חשוב שיהיה מריר)
50 גרם חמאה
דובדבנים (או כל פרי אחר לקישוט)

אופן ההכנה:

- מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה כ- 3 דקות במהירות גבוהה
- מכניסים למקרר
- שוברים את השוקולד לקוביות ומכניסים לקערת זכוכית עם 50 גרם חמאה
- ממיסים במיקרוגל (מתחילים עם דקה וחצי בחום גבוה, מערבבים עם כף עץ ומחזירים למיקרוגל. מחממים עוד דקה ומוציאים. מערבבים שוב עד שהשוקולד נמס לגמרי ונראה חלק ומבריק)
- מוסיפים לשוקולד המומס כף גדולה של שמנת מוקצפת ומערבבים
- רק לאחר מכן ניתן להוסיף את יתרת הקצפת בתנועות קיפול
- מקררים כעשר דקות במקפיא (או עד שמתייצג במקרר)
- מוזגים לכוסות ומקשטים בדובדבנים (או כל פרי אחר בעונה)

באדיבות שף אלון גונן ממסעדת אל-בריו בנחלת בנימין
 
עוד כתבות במדור קינוחים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.