בצק שמרים בסיסי

 
 
עודכן 06:17 17/06/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני מלמד אתכם להכין בצק שמרים בסיסי שמתאים לסוגים רבים של מאפים ועוגות

 
 
 
 
 

פסקה חדשה

את הבצק מכינים 5-6 שעות מראש או לילה לפני

מצרכים:

600 גר' קמח (4 כוסות)
200 גר' חמאה
80 גר' סוכר (1/3 כוס)
2 ביצים מס' 1
5 גר' מלח (1 כפית)
80 מל' חלב (1/3 כוס)
25 גר' שמרים טריים (1/2 שקית שמרית או 1/2 קוביה)
1 כפית תמצית וניל (לבצק מתוק)
גרידה מ- 1/2 לימון (לבצק מתוק)

אופן ההכנה:

- בקערת המיקסר עם "וו הלישה" לשים את כל החומרים (מלבד חמאה ומלח) במשך- 5 דקות
- לאחר מכן מוסיפים את החמאה בקוביות רכות עד שהחמאה מתמזגת בתוך הבצק
- בסוף הלישה מוסיפים את המלח
- עוטפים בניילון ומניחים במקרר למשך לילה או לפחות למשך 5-6 שעות
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים

מרדדים כל חלק למלבן במידות - 25X35 בעובי 1 ס"מ ומכינים שלושה מתכונים

>>עוגת שמרים ופרג
>>עוגת שמרים גבינה ואוכמניות
>>קראנץ' אגוזים וברנדי

 
עוד כתבות במדור אהרוני בתנור - יום ד`
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.