סלטי פירות ססגוניים

 
מתאימים גם לסלטים מלוחים וגם לאלה המתפקדים כקינוח
מתאימים גם לסלטים מלוחים וגם לאלה המתפקדים כקינוח
 
עודכן 20:56 18/06/2009
אוכל נענע 10

הקיץ כבר בעיצומו, ואיתו הגיעו גם הפירות הססגוניים ומלאי הטעם. ארבעה מתכונים לסלטי קיץ מיוחדים, בריאים וטעימים להפליא

 
 
 
 
 
סלטי קיץ צבעוניים וכייפים, בלי יותר מדי מאמץ. את הפירות המיוחדים - פירות יער טריים, קוקוס טרי (נקי ,פרוס ומוכן לשימוש) - תוכלו למצוא כמעט בכל המרכולים, אבל תמיד תוכלו לגוון עם פרי אחר בהתאם לטעמכם האישי ולפירות שבמקרר.

סלט ירוק עם נקטרינות, גבינת ברינזה (כבשים) ואגוזי לוז קלויים
(6 מנות)

מצרכים:
1/2 ק"ג עלי בייבי
3 נקטרינות, שטופות, חתוכות לפרוסות דקות
200 גר' גבינת ברינזה (או כל גבינת כבשים מלוחה)
100 גר' אגוזי לוז, קלויים וחתוכים גס

מצרכים לויניגרט:
100 מ"ל מיץ לימון
כפית גדושה חרדל
כפית דבש
שן שום, כתושה
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
400 מ"ל שמן זית כתית מעולה
מלח – לפי הטעם

אופן הכנת הויניגרט: מערבבים את מיץ הלימון עם החרדל, הדבש, השום והג'ינג'ר (עדיף באמצעות מטרפה ידנית) ומזליפים בהדרגה את שמן הזית, עד לקבלת אימולסיה. מוסיפים מלח לפי הטעם.
הרכבת הסלט: מכניסים את עלי הבייבי לקערה, עם פרוסות הנקטרינה ו- 3/4 מכמות הגבינה והאגוזים. מוסיפים ויניגרט במידה הרצויה (כדאי שכל העלים יהיו מכוסים היטב, אך שלא יישאר רוטב בתחתית הקערה. את יתר הויניגרט ניתן לשמור בצנצנת סגורה במקרר לשימוש הבא), ומערבבים בעדינות, בעזרת הידיים (כדי לא לפצוע את העלים).
מערימים את הסלט בקערה ומפזרים מעל את יתר הגבינה והאגוזים.
 
סלט אבטיח ומלון בוודקה, עם נענע וג'ינג'ר מסוכר
(6 מנות)

מצרכים:
3 כוסות כדורי אבטיח (ניתן להכין בעזרת כף פריזיאן. אם אין כזאת, אפשר לחתוך את האבטיח לקוביות)
3 כוסות כדורי מלון
2 כפות עלי נענע, חתוכים לרצועות דקות מאוד
2 כפות ג'ינג'ר מסוכר, חתוך לקוביות קטנות
תלתלי קליפת לימון מסוכרת (אופציונאלי)
1/4 כוס וודקה
1/4 כוס מי סוכר

אופן ההכנה: מערבבים את הוודקה עם מי הסוכר, ומשרים בהם את כדורי האבטיח והמלון כרבע שעה. מכניסים את הכדורים לקערה, ומערבבים עם הג'ינג'ר המסוכר, והנענע.
תלתלי לימון: מכינים רצועות קליפת לימון (ניתן לעשות זאת ע"י שימוש בקולפן מיוחד, או להשתמש בקולפן רגיל, ולאחר מכן לחתוך את הקליפה לרצועות דקות). מבשלים את קליפת הלימון במי סוכר עד לרתיחה ומסננים. חוזרים פעמיים על הפעולה ומשטחים את תלתלי הלימון על תבנית לייבוש.
 
סלט ענבים שחורים וירוקים, עם גבינת סנט אגור ואגוזי קשיו מקורמלים
(6 מנות)

מצרכים:
3 כוסות ענבים ירוקים, חתוכים לרוחבם לפרוסות דקות
3 כוסות ענבים שחורים, חתוכים לרוחבם לפרוסות דקות
3 כפות מי סוכר (כמות זהה של מים וסוכר שהובאו יחד לרתיחה)
2 כפיות מיץ לימון
1/4 כוס אגוזי קשיו מקורמלים (מתכון בהמשך)
150 גר' גבינת סנט אגור (גבינה כחולה רכה)

אגוזי קשיו מקורמלים: מחממים 1/4 כוס סוכר עם כף מים עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את אגוזי הקשיו ומערבבים בתוך הקרמל, כך שכל אגוז יקבל ציפוי אחיד. משטחים על תבנית עם נייר אפייה, ומניחים להצטננות. טוחנים את האגוזים בפולסים, במעבד מזון, עד לקבלת חתיכות קטנות, אך לפני קבלת אבקה.
הכנת הסלט: מכניסים לקערה את שני סוגי הענבים, מוסיפים מי סוכר ומיץ לימון, ומערבבים היטב. מניחים על צלחת או קערה, ומפזרים מעל את הגבינה הכחולה ואת אגוזי הקשיו המקורמלים.
 
 
סלט פטל בשני צבעים, עם קוקוס טרי וטפיוקה בזיליקום
(6 מנות)

מצרכים:
שתי חבילות פטל שחור
שתי חבילות פטל אדום
שני אגוזי קוקוס, מנוקים וחתוכים לרצועות (ניתן לרכוש במרכולים)
1/2 כוס טפיוקה, מבושלת עפ"י הוראות האריזה
1/2 כוס עלי בזיליקום
1/2 כוס מי סוכר (כמות זהה של מים וסוכר שהובאו יחד לרתיחה)
כפית מיץ לימון
כפית ליקר קרם דה קסיס (אופציונאלי)
2 כפות עלי נענע קטנים
תלתלי קליפת לימון מסוכרת (אופציונאלי)

טפיוקה בזיליקום: חולטים את עלי הבזיליקום (מבשלים במים רותחים כ-10 שניות, ומעבירים לאמבטיית קרח). טוחנים בבלנדר, עם 1/4 כוס מי סוכר.
הכנת הסלט: מכניסים את שני סוגי הפטל לקערה, ומערבבים עם 1/4 כוס מי סוכר, מיץ הלימון והליקר (אם משתמשים). מערבבים את הטפיוקה עם סירופ הבזיליקום. מניחים את פרוסות הקוקוס על הצלחת, מפזרים מעליהם את הפטל משני הסוגים, את הטפיוקה ואת עלי הנענע ותלתלי הלימון.

המתכונים באדיבות השפית שני פרוסמן "סקארלט"- שירותי שף פרטי
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.