פאי משמשים

 
גבעות נימוחות של משמשים
גבעות נימוחות של משמשים צילום: אבי כהן
 
עודכן 07:18 23/06/2009
אוכל נענע 10

בצק פריך, מילוי של קרם שקדים רך וגבעות נימוחות של משמשים. הפאי האולטימטיבי לפרי הגוגואים הצהוב

 
 
 
 
 
תבנית פאי בקוטר 26

חומרים לבצק:
120 גרם חמאה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות מים
קורט מלח
כמה טיפות מיץ לימון
1 ו-1/3 כוסות קמח

הכנת קרם פטיסייר:
1 כוס חלב
מקל וניל חרוץ
2 חלמונים
1/3 כוססוכר
2 ו-1/2 כפות קורנפלור

- מרתיחים חלב עם מקל וניל ומנמיכים לאש קטנה
- מוסיפים חלמונים, סוכר וקורנפלור שעורבבו קודם לכן ביחד (במקצפה)
- כשהתערובת אחיד מגבירים את האש ומערבבים
- כשהתערובת רותחת מכבים ומקררים לילה במקרר

הכנת קרם שקדים:
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים לבנים טחונים
כפית גדושה קורנפלור
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות רום

- מערבבים את כל החומרים ביחד בפוד פרוססור ומקררים לילה במקרר

הכנת הפאי:
- מרדדים את הבצק בתבנית פאי ואופים 15 דקות
- מערבבים ביחד בפוד פרוססור את קרם השקדים ואת קרם הפטיסייר
- משטחים את התערובת על קלתית הבצק
- מסדרים על המילוי חצאי משמשים ומפזרים מעל פרוסות שקדים לבנים
- אופים כחצי שעה, עד שהפאי זהוב

המתכון באדיבות קונדיטורית בן עמי
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.