קובנה עם סלסת עגבניות וסחוג

 
 
עודכן 07:18 23/06/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני ושרה בונן מלמדים אתכם להכין קובנה תימני עם סלסת עגבניות וסחוג

 
 
 
 
 
קובנה
1 ק"ג קמח
כף גדושה שמרים טריים או יבשים
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
1 ביצה
3-4 כוסות מים
קצת שמן
חבילת חמאה או מחמאה
מעט קצח
מעט גרעיני חמניה

- מנפים את הקמח לקערה ויוצרים בו גומה קטנה
- שמים את השמרים והסוכר בתוך הגומה ומפזרים את הקמח מסביב
- מוסיפים מלח, ביצה ומים לפי הצורך
- לשים פעם ראשונה, ממתינים רבע שעה ולשים שוב עד שהבצק רך וגמיש
- מכסים את הבצק ומתפיחים כחצי שעה (למי שממהר עם הבצק, ניתן לשים קופסת גפרורים על הניילון שמכסה את הבצק והוא תופח בחמש דקות)
- משמנים משטח עבודה, לוקחים חתיכת בצק ומניחים על המשטח המשומן
- פותחים לעלה ומורחים בחמאה, מגלגלים לרולדה קטנה ומגלגלים כמו לחמניה
- מפזרים למעלה קצח וגרעיני חמניה ומסדרים את כל החתיכות בתוך סיר מיוחד לקובנה גדולה, או בתבניות אישיות לקובניות
- מוסיפים עוד חתיכות חמאה מעל ומניחים לחמש דקות
- מכניסים לתנור ל-20 עד 25 דקות לחום בינוני גבוה (200 מעלות)

סחוג
משרים בקערת מים 100 גרם פלפל שטה יבש, וראש שום כדי שיתרכך ויהיה קל לקלף אותו. בנפרד שוטפים צרור כוסברה. מכניסים לבלנדר או פוד פרוססור פלפל שטה שהתרכך, ראש שום קלוף, צרור כוסברה נקי ושטוף, כפית גרגירי פלפל שחור וכפית גרגירי כמון שגרסנו מראש. מוסיפים מלח לפי הטעם וטוחנים עד לתערובת אחידה.

סלסת עגבניות
2 עגבניות טריות מרוסקות
כפית שמן זית
כפית סחוג
קצת מיץ לימון טרי
מלח

מערבבים את כל החומרים יחד עד לתערובת אחידה
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.