טיפוס של בוקר

 
בכל שעה יש מישהו שמתחיל את היום שלו עם ארוחת בוקר מיוחדת
בכל שעה יש מישהו שמתחיל את היום שלו עם ארוחת בוקר מיוחדת צילום: לירון אלמוג, דניאל לילה
 
עודכן 07:32 24/06/2009
מיכל מוזס, על השולחן

בכל שעה יש מישהו בתל אביב שמתחיל את היום שלו עם חביתה, קפה וסלט קטן קצוץ. בתי הקפה והמסעדות קלטו את הפוטנציאל והפכו את ארוחת הבוקר לעסקה הכי מפתה בעיר. מיכל מוזס יצאה לחפש את הארוחות השוות, וחזרה עם תובנות אנתרופולוגיות ולא מעט מתכונים שיפים לכל שעות היום

 
 
 
 
 
קרוסטיני איקרה, בצל ירוק וצנוניות
שף דניאל זך, "כרמלה בנחלה"
טוסט עם טעמים חזקים ורעננות, שמתאימים את עצמם לקיץ הישראלי.

חומרים ל-4 מנות:
לאיקרה:
200 גרם ביצי דג כבושות מהרינג, מטיאס או טראמה
5 פרוסות לחם לבן ללא קרום
1 כוס שמן קנולה
מיץ מ-1/2 לימון
לקרוסטיני:
4 פרוסות לחם
4 כפות שמן זית
להגשה:
2-1 שיני שום חצויות
4 צנוניות פרוסות דק
8 גבעולי בצל ירוקים

- מכינים את האיקרה: שוטפים את ביצי הדג במי קרח ונפטרים מהקרום העוטף.
- משרים את הלחם במים קרים כ-10 דקות וסוחטים היטב.
- טוחנים את ביצי הדג עם הלחם הסחוט במעבד מזון ומוסיפים בהדרגה שמן עד שנוצר תחליב (בדומה להכנת מיונז). מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם. שומרים בקירור עד 24 שעות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הקרוסטיני: מורחים פרוסות לחם בשמן זית וקולים עד הזהבה.
- מרכיבים את המנה: חורכים בצל ירוק במחבת ברזל עם מעט שמן זית.
- משפשפים מעט שום על פרוסות הלחם הקלוי ומורחים על כל פרוסה שכבה עבה של איקרה. מניחים מעל את הבצל החרוך וצנוניות טריות ומטפטפים שמן זית.

ארוחת בוקר בכרמלה בנחלה: א'-ה', 12:00-18:00, שישי 10:00-16:00

--------------------------------------------------------------------------------
 
פנקייקס פרג מקמח מלא עם בננות מקורמלות
שף אורן לוקסמבורג, "Bariba"
בננות מקורמלות בניחוח תימין נחות להן על פנקייקים שחומים ותפוחים. פינוק אמיתי בשבת בבוקר.

חומרים ל-6 מנות:
לבלילת הפנקייקס:
50 גרם חמאה ועוד מעט לטיגון
500 גרם (½3 כוסות פחות כף) קמח מלא
20 גרם (2 שקיקים) אבקת אפייה
6 כפות סוכר דמררה
1/2 כפית מלח דק
2 כפות פרג שלם (לא טחון)
6 ביצים שלמות
750 מ”ל (3 כוסות + 2 כפיות) חלב
לבננות מקורמלות:
3 בננות בשלות
1 כף סוכר חום כהה
1 כפית רום או כהיל אחר, למשל ברנדי
1 כפית עלעלי תימין
להגשה:
סירופ מייפל, דבש, סילאן

- מכינים את בלילת הפנקייקס: ממיסים חמאה במחבת קטנה או במיקרו ומצננים קלות.
- מנפים קמח עם אבקת אפייה לקערה. מוסיפים את שאר החומרים היבשים ופרג.
- טורפים ביצים עם חלב ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים את בלילת הביצים עם החומרים היבשים. יש להימנע מערבוב יתר.
- מכינים את הבננות המקורמלות: מחממים מחבת טפלון. מוסיפים בננות עם סוכר חום כהה. כשהסוכר נמס, מוסיפים רום ומבעירים. מוסיפים תימין, מורידים מהלהבה ומצננים.
- מטגנים ומגישים: מחממים מחבת טפלון לחום בינוני עם שכבה דקה של חמאה. יוצקים מצקת מבלילת הפנקייקס, מפזרים מעל באופן חופשי מהבננות המקורמלות ומטגנים על להבה בינונית. ברגע שבועות קטנות מתחילות להיווצר על פני הפנקייק, הופכים אותו לצידו השני ומטגנים עוד כדקה. ממשיכים כך עם יתרת הבלילה.
- מגישים עם דבש, מייפל או סילאן.

ארוחת בוקר ב-Bariba: א'-ה' 09:30-12:30, שישי 08:30-12:30

--------------------------------------------------------------------------------
 
חלה מטוגנת עם ז’מבון ואמנטל
"הוטל מונטיפיורי"
גרסה אנינה של השף ולרו דונדר ל-pain perdu (לחם אבוד, או בשמו האמריקאי המוכר - פרנץ’ טוסט) עם שכלול של כיס פנימי מלא כל טוב.

חומרים ל-4 מנות:
1 חלה פרוסה לפרוסות עבות במיוחד (4 ס”מ)
מעט חמאה רכה למריחה
4 פרוסות נקניק שינקן (נתח מבושל, לא מעושן)
4 פרוסות עבות של גבינת אמנטל
2 ביצים
200 מ”ל (3/4 כוס + כף) שמנת מתוקה
מלח
2 כפות שמן קנולה או שמן סויה לטיגון
לעגבניות צרובות:
4 עגבניות
מעט שמן זית
מלח ופלפל
להגשה:
8 גבעולי עירית

- פורסים את פרוסות החלה, כך שכל פרוסה נשארת מחוברת בצד אחד (כמו שפותחים בגט בהכנת סנדוויץ’). מורחים בפנים חמאה וממלאים בפרוסת גבינה ונקניק.
- טורפים היטב ביצים ושמנת ומתבלים במלח.
- טובלים היטב את הפרוסות בבלילה ומטגנים בשמן חם עד להזהבה.
- מכינים עגבניות צרובות: קוטמים את שני הקצוות מהעגבניות וחוצים לרוחבן. מורחים במעט שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומניחים על מחבת גריל לוהטת, עד שנוצרים סימנים חריכה.
- להגשה: חותכים כל “סנדוויץ’” באלכסון ומגישים לצד עגבנייה שלמה ו-2 גבעולי עירית.

ארוחת בוקר ב"הוטל מונטיפיורי": א'-ה' ושבת 07:00-12:00, שישי 07:00-17:00

--------------------------------------------------------------------------------
 
מיני עוגת גזר ואגוזי לוז
אלבר דג'ין, "לה בון פטיסרי"
גרסה צרפתית למתכון האמריקאי הפופולרי - עם חלבונים מוקצפים ואגוזים טחונים. הטעם עשיר והמרקם אוורירי.

חומרים לתבנית מוארכת באורך 30 ס”מ וברוחב 10 ס”מ:
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
125 גרם גזרים מגוררים (כ-2 גזרים קטנים)
60 גרם (3 כפות) אגוזי לוז טחונים
3 כפות שקדים טחונים
2 גרם (כ-1/2 כפית) קינמון טחון
2 גרם (כ-1/2 כפית) ג’ינג’ר מיובש טחון
קליפה מגוררת מלימון אחד
90 גרם חלבונים (מ-3 ביצים)
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
25 גרם (½2 כפות) קמח
3 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מקציפים בקערה חלמונים וסוכר לבלילה בהירה. מוסיפים גזר, אגוזים, שקדים, קינמון, ג’ינג’ר וקליפת לימון.
- מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב.
- מוסיפים למחצית מן הקצף קמח ואבקת אפייה, מערבבים בעדינות ומקפלים לתוך בלילת העוגה. מקפלים את יתרת הקצף לתוך הבלילה.
- אופים כ-30 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ בה יוצא מעט לח עם פירורים.

ארוחת בוקר ב"לה בון פטיסרי": רק בימי שישי 14:00-08:00

--------------------------------------------------------------------------------

מאת: מיכל מוזס | צילום: לירון אלמוג, דניאל לילה | מתוך גיליון 220, יוני 2009 - "חגיגה תל אביבית"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.