עוגת אורז עם תפוחי אדמה ושוקי עוף

 
 
עודכן 07:53 25/06/2009
אהרוני, ערוץ 10

אחרי שתכינו את המנה הזו פעם אחת, לא תפסיקו להכין אותה שוב. עוגת אורז עם תפוחי אדמה ושוקי עוף בליווי סלט עגבניות

 
 
 
 
 

מצרכים:
3 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב
4 תפוחי אדמה קלופים, חצויים לאורכם
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל
8 שוקי עוף עם עצם מנוסרת
כף טימין
6 בצלי שאלוט
4 כפות שמן
1 כוס זרשק
4\3 כוס שקדים (שבבים)
2 כפות סוכר
מעט זעפרן מדולל במים חמים
2 כפיות כורכום
כוס דובדבנים מיובשים

אופן הכנה:
- מבשלים את האורז במי מלח עם הכורכום חצי בישול, מסננים ושוטפים
- מטגנים במחבת את שוקי העוף עם הטימין
- שמים בסיר את תפוחי האדמה עם בצלי השאלוט ומטגנים עם הצד החתוך כלפי מטה עד שהם שחומים
- מוסיפים לאורז מלח ופלפל וכוס דובדבנים מיובשים
- מוסיפים מחצית מכמות האורז לסיר ומהדקים
- שמים מעל את השוקיים המטוגנות ועליהם את המחצית השנייה של האורז ומהדקים היטב
- מטגנים שוב כחמש דקות, מוסיפים שליש כוס מים, מבשלים עשר דקות נוספות ואחר כך שעה על להבה נמוכה מאד
- מטגנים את הזרשק והשקדים בשמן, מוסיפים את הסוכר, ומי זעפרן ומבשלים כשלוש דקות
- הופכים את הסיר, מפזרים מעל את הזרשק ומגישים עם סלט עגבניות

 
עוד כתבות במדור אהרוני לשבת - יום ה`
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.