גפילטע חריימה

 
שילוב מפתיע
שילוב מפתיע
 
עודכן 07:38 25/06/2009
אוכל נענע 10

פיוז'ן יהודי - בואו לראות מה קורה שהגפילטע הפולני הקלאסי פוגש את החריימה המרוקאי האותנטי

 
 
 
 
 
מרכיבים לגפילטע:
קרפיון שלם (1-1.5 קילו)
2 ביצים קשות
2 ביצים טריות
2 בצלים
2 גזרים
כפית פלפל שחור
מלח על פי הטעם
2 כפות סוכר
100 גר' קמח מצה
2 עלי דפנה

מרכיבים לרוטב החריימה:
ראש שום (12 שיני שום)
2 כפות פפריקה חריפה
2 כפות פלפל צ'ומה
כפית גדושה של מלח
3 כפות רסק עגבניות
כפית קרוייה
כפית כמון
3/4 כוס שמן

אופן הכנת הגפילטע:
- חותכים את הקרפיון לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך)
- מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות
- מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל, קמח המצה ו- 2 ביצים טריות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה
- מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה
- את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל, גזרים פרוסים ועלי דפנה
- מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים
- מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך כשעתיים וחצי
- בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב שנוצר בסיר
- מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש
- מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה (בזמן הגשה ניתן לקשט את הדג עם הגזר ששימש כמצע לדגים בסיר)

אופן הכנת רוטב החריימה:
- כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם לא רותח
- מנמיכים את האש, מוסיפים את הפפריקה, הפלפל צ'ומה ואת הרסק
- בוחשים מהר למספר שניות על מנת לצרוב את הפפריקה
- מוסיפים רבע כוס מים, מגבירים את האש ומערבבים ללא הפסקה למשך חצי דקה
- מוסיפים עוד רבע כוס מים וממשיכים לטגן קלות תוך ערבוב קל
- מוסיפים מים עד שהרוטב מגיע לסמיכות רצויה
- מוסיפים כפית מלח, שתי כפיות קימל טחון וכפית כמון ומבשלים עוד 7 דקות על אש גבוהה

להגשה:
יוצקים מהרוטב החם למרכז הצלחת ומניחים במרכז קציצת גפילטע

המתכון באדיבות זמי שרייבר, ממסעדת סנדר המציינת ביולי חגיגה של פיוז'ן יהודי פולני מרוקאי בדמות תפריט קונספט שהרכיבו יחדיו השף גיא פרץ והשף זמי שרייבר. התפריט המיוחד משלב בין מנות מהמטבח היהודי המזרח אירופאי הקלאסי לבין מנות מהמטבח היהודי מרוקאי האותנטי. "סנדר"- לוינסקי 54, תל אביב. 03-5371872. א'-ו' 12:00-17:00
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.