מרק עוף עם שום אפוי

 
לא רק בחורף
לא רק בחורף
 
עודכן 08:22 26/06/2009
אוכל נענע 10

דווקא בימים חמים אלו, כשהמזגן עובד בלי הפסקה, מכינים מרק עם חזה עוף והמון שיני שום שיתן לכם כח לעבור את הקיץ הזה בריאים, ומלאי מצב רוח מרומם

 
 
 
 
 
מצרכים:
1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות או רצועות
2 בצלים
2 גזרים
1 ראש סלרי
1 ראש פטרוזיליה
2 ארטישוק ירושלמי
1 תפוח אדמה גדול
20 שיני שום קלופות
1 כוס יין לבן

תבלינים:
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1/4 כפית ג'נג'ר מגורד
7 חוטי זערפן
1 עלה דפנה
15 ס"מ של למון גראס

אופן ההכנה:
- אופים את שיני השום כשהן מכוסות ביין בתנור מחומם ל-180 מעלות, עד לקבלת צבע זהוב
- חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות
- בסיר רחב יוצקים 2 ליטר מים ומכניסים את כל הירקות ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את רצועות העוף ומביאים לרתיחה נוספת
- מנמיכים את הלהבה למינימום, עד שתפוח האדמה רך ומוכן לאכילה
- מוסיפים את כל התבלינים ואת שיני השום האפויות ביין ומבשלים עוד 10 דקות

אופן ההגשה:
- מוזגים לקערת מרק עם כף אורז באמצע המרק ומקשטים בנענע טרייה

המתכון באדיבות שף אלון גונן ממסעדת אל-בריו
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.