סלטים קרירים לקיץ הלוהט

 
עודכן 22:58 26/06/2009
אוכל נענע 10

כשבחוץ הטמפרטורות מטורפות למי יש כח לאכול מנות כבדות ומורכבות. מגוון סלטים קרירים וקלילים לקיץ הישראלי הלוהט

 
 
 
 
 
גזר גמדי בקרמל עם בצל ירוק ופקאנים
(4-5 מנות)
מצרכים:
1/2 חבילת חמאה (בטמפרטורת החדר)
3 כפות מלח גס
1 חבילה בצל ירוק, פרוס דק (החלק הירוק והלבן)
4 כפות מיץ לימון טרי
גרידת לימון מ- 2 לימונים
2 כפיות סוכר
2 שיני שום, כתושות
1 כפית פפריקה מתוקה
פלפל לבן
1/2 כוס אגוזי פקאן, קלויים, קצוצים גס
1 שקית גזר גמדי מוקפא "סנפרוסט " (800 גרם)

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הגזר על פי ההוראות על האריזה. מסננים ומעבירים לקערת מי קרח.
2. באותו סיר ממיסים את החמאה על להבה נמוכה, מוסיפים את הגזר ואת שאר המרכיבים למעט האגוזים ומעט מהבצל הירוק. מערבבים היטב עד שהחמאה עוטפת את כל הגזרים, ומבשלים כ- 2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומגישים כתוספת. ניתן לפזר מעל בצל ירוק.
 
טוסטונים עם סלט חומוס, פטה ופלפלים קלויים
(מתאבן ל-16 טוסטונים)
מצרכים:
16 פרוסות לחם כפרי/חלה, חצויות באלכסון
3 שיני שום שלמות , קלופות
לסלט:
6 פלפלים אדומים, קלויים, מקולפים, קצוצים גס
300 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות קטנות
5 שיני שום, פרוסות דק
1/2 כוס מיץ מלימון טרי
3/4 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפיות כמון
1 כף חומץ בלסמי
1 שקית גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים "סנפרוסט" (800 גרם)
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
1/2 כוס בזיליקום, קצוץ

אופן ההכנה:
1. מורחים את פרוסות הלחם בשכבה דקה של שמן זית וממליחים קלות.
2. מכניסים לתנור שחומם ל-150 מעלות ואופים 5 דקות מכל צד. מוציאים מהתנור ומורחים מעט שום, ע"י גירוד שן השום על פני הטוסט.
3. מבשלים את גרגירי החומוס על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים, מצננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את כל המרכיבים, למעט עשבי התיבול ומערבבים.
4. לפני ההגשה מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים ומניחים כף גדושה מהתערובת על כל טוסטון.

טיפ: ניתן להגיש כסלט קר (ללא הטוסטונים).
 
סלט שעועית עדינה עם עגבניות ורוטב יוגורט לימוני
(6 מנות)
מצרכים:
1 שקית שעועית עדינה מוקפאת "סנפרוסט" (600 גרם)
4 כפות שמן זית
3/4 כוס בצל, קצוץ
1 פלפל צ'ילי, ללא גרעינים, קצוץ דק
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות
2 שיני שום, כתושות
2 תפוחי אדמה אדומים מבושלים, חתוכים לקוביות קטנות עם הקליפה
1/4 כוס נענע, קצוצה
לרוטב:
5 כפות מיץ מלימון טרי
3 כפות יוגורט
2 שיני שום, קצוצות דק או כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
3/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
1. להכנת הרוטב: מעבירים לקערה את כל החומרים, למעט השמן ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן בזילוף איטי תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה.
2. מחממים מחבת גדולה על להבה גבוהה, מוסיפים את השמן , הבצל, השעועית והצ'ילי. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה.
3. מוסיפים את העגבניות, השום ותפוחי האדמה, מערבבים, מבשלים כדקה נוספת, מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
4. מעבירים לקערה, מערבבים ומפזרים את הנענע מעל.

המתכונים באדיבות "סנפרוסט" | צילומים: חיים שוורצנברג
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.