סושי (מתכון בסיסי)

 
 
עודכן 07:55 29/06/2009
אהרוני, ערוץ 10

תמיד רציתם לדעת איך להכין סושי? אהרוני וניצן רז מלמדים אתכם את כל סודות המאכל היפני המפורסם

 
 
 
 
 
הכנת האורז:
חשוב להשתמש באורז עגול המיועד להכנת סושי אותו אפשר לקנות כמעט בכל סופר באגף המוצרים מהמזרח הרחוק. האורז הטוב מכולם הוא האורז העגול ושמו "בהוטן", אבל גם זה האוסטרלי טוב מאוד.

מצרכים:
2 כוסות אורז סושי
2 כוסות מים
כוס חומץ אורז
4.5 כפות סוכר
חצי כף מלח

אופן הכנת האורז:
- שמים את האורז בקערה, מכסים במים קרים ומשרים חמש דקות
- מסננים ונפטרים אגב כך מחלק לא רצוי של העמילן שבאורז (משאירים את האורז במסננת כעשר דקות שיתייבש)
- שמים את האורז בסיר עם שתי כוסות מים קרים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כעשרים דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד עשר דקות
- בינתיים, מערבבים את החומץ עם הסוכר והמלח, עד שהסוכר נמס לגמרי בתערובת (אפשר לחמם מעט את החומץ, מה שמקל על המסת הסוכר בו)
- מעבירים את האורז לקערה רחבה, מזליפים סביב את תערובת החומץ ותוך כדי כך מערבבים עם כף עץ בעדינות כדי שכל האורז יספוג את טעמי החומץ והסוכר העדינים, וייתן לאורז את אותו טעם חמצמץ מתקתק שאנחנו כל כך אוהבים
-שימו לב: לא מכניסים את האורז למקרר, אלא משאירים, מכוסה במגבת מטבח, שלא יתייבש

אצת הנורי:
הדבר החשוב ביותר הוא שתהייה פריכה כמה שיותר, מה שאומר שצריך לשמור אותה סגורה ואטומה בניילון, שלא תתפוס לחות ותהפך סמרטוטית ולא נעימה. כדי להגביר את האפקט, מעבירים במהירות ובזריזות את דף האצה מעל להבת הכיריים להגברת הייבוש והפריכות

עוד צריך:
- דג ים טרי, חתוך לרצועות ארוכות בעובי של סנטימטר, פחות או יותר
- מעט אבקת וואסבי מעורבבת עם מעט מים ליצירת "משחה"
- מלפפון טרי ללא החלק הפנימי, חתוך אף הוא לרצועות ארוכות בעובי של כחצי ס"מ

אופן הכנת הסושי:
- מניחים את דף הנורי היבש על מחצלת לגלגול סושי
- מניחים על האצה את האורז המתובל בשכבה דקה ואחידה ומשאירים את השוליים של האצה, בצד הקדמי, כמו גם בצד האחורי שלה ללא אורז (שוליים של סמטימטר)
- מניחים על האורז, קרוב לשוליים הקרובים אליכם רצועות דג ורצועות מלפפון
- מורחים עם האצבע לרוחב משטח האורז רצועה דקה של וואסבי
- מגלגלים את האצה, יחד עם המחצלת מלפנים, תוך הידוק יפה של הרול (את הסנטימטר האחרון של האצה, שאין עליו אורז, מרטיבים במעט מים, ממשיכים לגלגל ולהדק את הרול ומסירים את המחצלת)
- פורסים את הרול (סכין חדה חדה) בתנועת חיתוך אחת ארוכה ואחידה ולא בתנועת ניסור גסה, לפרוסות בעובי של כסנטימטר וחצי ומגישים עם רוטב סויה מתובל במעט וואסבי וג'ינג'ר כבוש לסושי

אחרי שלמדתם איך להכין אורז לסושי ומהי אצת נורי, בואו ללמוד איך להכין רולים מיוחדים >>>
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.