אורז פרסי עם חורשטסבזי

 
 
עודכן 09:00 30/06/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני ושושי שמחי מכינים אורז פרסי עם תבשיל בשר, שעועית והמון עשבי תיבול ריחניים

 
 
 
 
 
מצרכים לאורז:
5 כוסות אורז פרסי
1 כף מחוקה מלח בישול גס
4 ליטר מים רותחים
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים
1/2 כף זרעי כמון שלמים
1/2 כף זרעי כוסברה שלמים
1 כף מחוקה כורכום
4 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:
- מרתיחים 4 ליטר מים עם מלח ומוסיפים את האורז
- כשהאורז חצי מבושל מעבירים אותו למסננת
- באותו סיר מחממים 4 כפות שמן עם התבלינים ומניחים מעל את פרוסות תפוחי האדמה (מרפדים עימם את הסיר)
- מטגנים מעט עד להזהבה, והופכים לצד השני
- את האורז המסונן מניחים על תפוחי האדמה
- מבשלים דקה על אש גבוהה ומנמיכים
- מכסים את הסיר במגבת, מבשלים על אש נמוכה למשך עוד כ-20 דקות ומערבבים קלות

מצרכים לחורשטסבזי:
2 בצלים גדולים
1 ק"ג בשר טרי (שריר מס' 8 חתוך לקוביות)
1 כוס שעועית אדומה יבשה מושרת
7 לימונים פרסים (מסוג "עמנים") חתוכים ומנוקים מגרעינים
1 חבילת שמיר
1 חבילת כוסברה
1 חבילת פטרוזיליה
1 חבילת קרט (ירק פרסי)
1/2 חבילת סלרי (גם העלים וגם הגבעול)
חופן עלי נענע
חופן עלי חילבה
2 כפות מרק עוף
1 כף כורכום
1 כף זרעי כמון שלמים

אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצלים, מוסיפים את הבשר ו- 3 ליטר מים רותחים
- מוסיפים את השעועית האדומה ואת הלימון הפרסי ומנמיכים את האש
- בסיר אחר, מחממים שמן, מטגנים בו את כל עשבי התיבול (קצוצים ושטופים) ומוסיפים אותם לתבשיל
- מוסיפים את זרעי הכמון
- מנמיכים את האש ומבשלים למשך עוד כשעה
- מוסיפים את החורשטסבזי מעל האורז
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.