מוסקה חצילים

 
שכבות של הנאה
שכבות של הנאה צילום: סטודיו יוניליוור
 
עודכן 07:43 01/07/2009
אוכל נענע 10

שכבות של חצילים במילוי בשר ועגבניות, ומעל הכל רוטב עשיר של בצל. מי מכם שלא אוהב חצילים, מוזמן להחליף אותם בקישואים או בכל ירק אחר

 
 
 
 
 
חומרים:
4 חצילים פרוסים בקליפתם בעובי 1 ס"מ
4 ביצים
שמן לטיגון

חומרים למילוי:
1 ק"ג בשר טחון
3 כפות רסק עגבניות
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
5 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
3 כפיות מרק בצל קנור

חומרים לרוטב:
4\1 חבילת מרגרינה
2 כפות קמח
2 כוסות מרק בצל חם (על כל כוס מים רותחים, כף מרק בצל קנור)
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. מטגנים בצל ומקררים אותו.
3. מניחים פרוסות חצילים בביצה ומטגנים עד להזהבה.
4. מוסיפים לקערה בשר טחון, שום, בצל מקורר, ביצים, פלפל, פטרוזיליה ומרק בצל קנור ומערבבים.
5. מניחים בתבנית מלבנית משומנת (בגודל 20X30) שליש מפרוסות החציל ועליהן מחצית מהבשר המתובל.
6. מכסים בשכבות לפי הסדר: חצילים (שליש מהכמות), יתרת הבשר המתובל ושכבת חצילים נוספת.
7. יוצקים רוטב למוסקה מעל החצילים ואופים כ- 35 דקות.

הכנת רוטב למוסקה:
1. מחממים מרגרינה בסיר.
2. מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים תוך כדי ערבוב 2 כוסות מרק בצל קנור.
3. מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.
4. מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ומקררים.
5. מוסיפים את הביצה וטורפים אותה מהר עד שמתקבל רוטב אחיד.

המתכון באדיבות בני קריספין ל"קנור"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.