פאי תפוחים

 
ניחוחות של קינמון
ניחוחות של קינמון צילום: flickr-foodistablog
 
עודכן 09:36 04/07/2009
אוכל נענע 10

מקבלים את השבת עם עוגת תפוחים בניחוח קינמון ובתוספת פירורי בצק נימוחים שהולכת נהדר עם כדור גלידה וניל או כל תוספת אחרת

 
 
 
 
 
לכבוד ה- 4 ביולי, מתכון לפאי תפוחים בסגנון אמריקאי באדיבות שמרית גולדברג שפית הבית של קיצ'נאייד אקססוריז.

מצרכים לבצק:
100 גר' חמאה
1 כוס קמח תופח
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
2 כפות שמנת מתוקה
כף גרידת לימון

למלית התפוחים:
4-5 תפוחים מגורדים בפומפייה עבה
1 כוס רסק תפוחים לא ממותק
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון

לפירורים:
1/2 כוס קמח
3/4 כוס שיבולת שועל
1/3 כוס סוכר דמררה
70 גר' חמאה
1/2 כפית קינמון
 
אופן הכנה:
- הכנת הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, סוכר, חמאה וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית
- מוסיפים ביצה ושמנת מתוקה ומעבדים קצרות למשך דקה וחצי עד שמתקבל בצק אחיד
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לחצי שעה
- משטחים את הבצק בתבנית מלבנית בגודל 33X23
- הכנת המלית: מגרדים את התפוחים בפומפיה, מסננים את התפוחים למשך רבע שעה וסוחטים אותם, מוסיפים את שאר החומרים ומשטחים על הבצק
- הכנת הפירורים: שמים בקערה את כל החומרים, מעבדים ביד עד שמתקבלים פירורים גסים
- מפזרים את הפירורים בשכבה אחידה מעל הבצק ואופים בחום בינוני 180 מעלות כ-40 דק' עד שהעוגה מזהיבה ואפויה היטב
- מפזרים אבקת סוכר לקישוט
- ניתן לשמור בקירור יומיים שלושה
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.