דג מטוגן בנוסח אסייתי

 
 
עודכן 07:46 06/07/2009
אהרוני, ערוץ 10

פילה דג מטוגן ברוטב צ'ילי עם עגבניות ובצלי שאלוט, מוגש על מצע של אטריות אורז פריכות

 
 
 
 
 
מצרכים:
קצת יותר מקילו פילה דג ים טרי ללא עור ואידרות
קמח
מלח
פלפל

לרוטב:
4 כפות שמן
4 ס"מ גפרורי ג'ינג'ר
4 בצלי שאלוט פרוסים לפלחים לאורכם
2 צ'ילי חריפים קצוצים דק
1 כפית פלפל סצ'ואני קלוי וכתוש מעט
1 מקל למון גראס קצוץ דק
3 כפות קרמל נוזלי (מכינים מסוכר ומעט מים)
4 עגבניות חתוכות לפלחים
2 כפות קטשופ
3 כפות מירין
חצי כוס יין אורז (סאקה)
מלח
פלפל שחור גרוס
המון תלתלי בצל ירוק
חצי כוס עלי כוסברה

אופן הכנה:
- חורצים בפילה הדג עם סכין חד חתכים עמוקים של שתי וערב משני צידי הדג
- מערבבים קמח עם מלח ופלפל ומצפים היטב את כל פני הדג בתערובת, מקפידים שכל החריצים יהיו מצופים אף הם
- מכניסים לווק עם שמן עמוק וחם ומטגנים כחמש דקות
- מכינים בינתיים גם את הרוטב: שמים במחבת רחבה את השמן ומטגנים בו את השום, ג'ינג'ר, בצל, למון גראס ופלפלים חריפים כדקה
- מוסיפים את העגבניות לטיגון של חצי דקה ויוצקים פנימה את הקרמל והקטשופ, מלח ופלפל
- מקרמלים דקה ומוסיפים את המירין והיין ומבשלים יחד עוד דקה
- מניחים את הדג על הצלחת, יוצקים מעל את הרוטב
- מערבבים בקערה את תלתלי הבצל הירוק יחד עם עלי הכוסברה ומניחים מעל

תוספת קטנה למנה:
אטריות אורז פריכות

- לוקחים צרור אטריות אורז רחבות מחממים שמן לטיגון עמוק וכשהוא חם מכניסים פנימה את האטריות בשלבים והן מיד מתנפחות ומסתלסלות למעין "במבה" יפהפייה
- מניחים את האטריות על צלחת הגשה גדולה, עליה את הדג, עליהם את הרוטב
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.