אפונה סינית עם טופו שקדים וסומסום

 
גם כסלט קר וגם כתוספת חמה
גם כסלט קר וגם כתוספת חמה צילום: נלי שפר
 
עודכן 05:49 07/07/2009
אוכל נענע 10

היא מלאה בויטמינים, עשירה בברזל ודלה בקלוריות, בשילוב עם הטופו והשקדים נוצרת בצלחת חגיגה גדולה של בריאות וטעמים אסייתים מיוחדים

 
 
 
 
 
* אפונה סינית עשירה בוויטמין A ו- C , מכילה ברזל ואשלגן ודלה בקלוריות, רק 26 קלוריות ל- 100 גרם.

המצרכים (4 מנות):
1 שקית (400 גרם) אפונת סינית מוקפאת
200 גרם טופו משובח
4 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
1/2 כפית זנגביל טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות שמן תירס
2 כפות שומשום קלוי
1/2 כוס שקדים קצוצים קלויים

אופן ההכנה:
- חותכים את הטופו לקוביות בגודל סנטימטר וחצי ומשרים ברוטב הסויה והשומשום
- מחממים 3 כפות שמן תירס בווק ומטגנים בו את קוביות הטופו מכל הצדדים כ-5 דקות. מוציאים אותן בכף מחוררת ומניחים בצד
- שמים בווק כף נוספת של שמן תירס, את האפונה הסינית, הזנגביל, הפלפל, המלח, ורוטב ההשרייה שנותר מהשריית קוביות הטופו. מקפיצים 5 דקות על להבה גבוהה
- שמים את האפונה המוקפצת בקערה, עליה את קוביות הטופו ועליהן את השקדים ואת השומשום
- זולפים מעט משמן השומשום

המתכון באדיבות "סנפרוסט" המשיקה אפונה סינית הנאכלת עם התרמיל, המתאימה להקפצה בוורסיות תיבול שונות ולשילוב בסלטים קרים וחמים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.