קציצות מנגולד

 
 
עודכן 06:25 07/07/2009
אהרוני, ערוץ 10

קציצות מנגולד עסיסיות מבשר כבש ועלי מנגולד שילכו נהדר ליד אורז לבן או כל תוספת אחרת לבחירתכם

 
 
 
 
 
מצרכים:
500 גרם בשר כבש טרי, טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
4 על מרווה טריים, קצוצים
1 צרור עלי מנגולד טריים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס פירורי לחם
2 ביצים
מלח
פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה:
- מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים ואת העלים הירוקים קוצצים (אפשר לעשות זאת במעבד מזון)
- לוקחים חמישה מהגבעולים ובעזרת סכין חדה מסירים מחלקם החיצוני את הסיבים וקוצצים אותם דק
- מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל, השום, גבעולי המנגולד הקצוצים ועלי המרווה הקצוצים
- מאדים כחמש דקות עד שהתערבות רכה מאד ומקררים מעט את התערובת
- מוסיפים לתערובת הבצל המטוגנת את הבשר הטחון, את עלי המנגולד והפטרוזיליה הקצוצים ואת פירורי הלחם ולבסוף מוסיפים את הביצים, מלח ופלפל שחור טחון טרי, ומערבבים היטב
- צרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג פונג
- מחממים במחבת רחבה שמן זית בגובה שני ס"מ בערך, וכשהוא חם מטגנים בו את הקציצות
- בזמן הטיגון מגלגלים את הקציצות מידי פעם במחבת עד שהן שחומות ופריכות
- שמים 5 כפות שמן זית במחבת, שליש כוס מיץ לימון וחצי כוס מים
- מוסיפים מלח ופלפל ומזגגים את הקציצות כמה דקות קצרות
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.