שטרודל תפוחים פריך

הדפס
 
 
עודכן 07:51 08/07/2009
אהרוני, ערוץ 10

קינוח חלומי - שטרודל תפוחים פריך וחם מבצק פילו בציפוי עדין של אבקת סוכר

 
מצרכים:
4 דפי בצק פילו
6 כפות פירורי לחם
6 כפות סוכר-וניל
1 כפית קינמון
50 גרם חמאה, מומסת
אבקת סוכר

למילוי:
6 תפוחי-עץ גראנד-סמית
40 גרם חמאה
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
קליפה מגוררת מלימון אחד
4 כפות שקדים, פרוסים
1/2 כוס צימוקים, מושרים ב-1/3 כוס מיץ לימון

אופן הכנה:
- להכנת המילוי: קולפים את התפוחים, ומנקים מליבות. חותכים לרבעים, ופורסים לעובי 0.5 ס"מ
- מחממים במחבת את החמאה, ומאדים את התפוחים כ 2- דקות. מוסיפים את הסוכר, הקינמון וקליפת הלימון, מערבבים, ומבשלים 3 דקות
- מוסיפים את השקדים ואת הצימוקים עם מיץ הלימון שבו שרו, ומביאים לרתיחה
- מבשלים יחד על להבה בינונית עוד 2 דקות. מסננים, ומצננים היטב
- להכנת השטרודל: מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.) מערבבים יחד את פירורי הלחם, סוכר-הווניל והקינמון
- מורחים דף פילו בחמאה המומסת, ומפזרים עליו שכבה דקה מתערובת פירורי הלחם
מניחים מעל את שלושת דפי הפילו הנוספים, כאשר מברישים כל דף בחמאה ובוזקים עליו מתערובת פירורי הלחם ואת הדף העליון רק מברישים בחמאה (בלי התערובת)
- מניחים תלולית גבוהה ממילוי התפוחים לאורך שלישו התחתון והמאורך של הבצק
- מקפלים פנימה את שולי הבצק משני קצות המילוי ומגלגלים את הבצק על המילוי לגלילה עבה ומהודקת
- מברישים את השטרודל בחמאה מומסת
- אופים כ-20 דקות, עד שהשטרודל שחום ופריך. בוזקים מעל אבקת סוכר

סוכר וניל:
- שמים במעבד מזון 2 כוסות סוכר עם 4 מקלות וניל גזורים לפיסות קטנות ומעבדים כמה דקות עד שמתקבל סוכר אפור בטעם וניל נהדר
 
עוד כתבות במדור אהרוני בתנור - יום ד`
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.