טארט קרם לימון נענע ופטל אדום

 
טארט קרם לימון נענע ופטל אדום
טארט קרם לימון נענע ופטל אדום צילום: שירן כרמל
 
עודכן 17:36 09/07/2009

קינוח חלומי שאף אחד לא יאמין לכם שהכנתם בעצמכם -טארט במילוי קרם לימון עם נענע ופטל טרי

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:
210 גרם קמח
85 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
גרגירים מחצי מקל וניל
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
25 גרם אבקת שקדים
4 גרם מלח

אופן ההכנה:
- מכניסים את החמאה לקערת המיקסר ובאמצעות וו הגיטרה מעבדים אותה היטב למרקם חלק, מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לעבד. מוסיפים את אבקת השקדים גרגירי הוניל ואת הביצה. לבסוף מוסיפים את הקמח ומעבדים מספר שניות בלבד עד לחיבור החומרים בלבד, בשלב זה הבצק אמור להיות גושים גושים. מוציאים את הבצק מן הקערה ומאחדים אותו לכדור ביד (ללא לישה). משטחים אותו לדיסק בעובי כס"מ ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר למנוחה לפחות לשעתיים.
- מכינים תבנית אפייה שטוחה ועליה נייר אפייה.
- לאחר המנוחה במקרר מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ. מניחים במרכז התבנית רינג טארט בקוטר 22 ס"מ או מסגרת ריבועית בצלע של 22 ס"מ. ומניחים את הבצק המרודד בתוכו.
- מקפידים להניח היטב את הבצק ברינג. כדי לעשות זאת מרימים מעט את שולי הבצק ודוחפים לפינה שבין הרינג לתבנית. משאירים את שולי הבצק ליפול אל מעבר לשולי הרינג מחוררים את הבצק באמצעות מזלג ומכניסים למקרר לכשעה.
- מחממים את התנור ל170-180 מעלות. אופים את התחתית כ 10 דקות, מוציאים מן התנור ובאמצעות סכין חדה מורידים את עודפי הבצק שהשתפלו אל מחוץ לרינג, מחזירים לאפייה כ 15 דקות נוספות עד שהבצק שחום ואפוי לחלוטין ומוציאים מן התנור. מצננים

מצרכים לקרם הלימון
:
80 גרם מיץ לימון
120 גרם סוכר
100 גרם ביצים
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
15 עלי נענע

אופן ההכנה:
- בקערה מאחדים את מיץ הלימון, הסוכר והביצים ומבשלים על באן מארי עד שהתערובת מגיעה ל 84 מעלות (צריך לקנות מדחום...).
- מצננים את התערובת ל 55 מעלות ומעבירים לבלנדר, מוסיפים את החמאה ואת הנענע ומעבדים כ 5 דקות.

מצרכים לפטל:
2 אריזות פטל אדום, לא חמוץ מדי.

אופן ההכנה:
- ממלאים את תחתית הבצק בקרם הלימון עד גובה הבצק ומסדרים מעל את הפטל. מחזירים למקרר עד השימוש.
- מעטרים בעלי נענע טריים ומגישים.

המתכון באדיבות השף מאיר דנון, מנהל מקצועי בית הספר הגבוה לקולינאריה- בישולים

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.