עלי גפן במילוי בשר טלה ואורז

 
כתוספת או כארוחה בפני עצמה
כתוספת או כארוחה בפני עצמה
 
עודכן 07:21 15/07/2009
אוכל נענע 10

כתוספת או כמנה עיקרית - עלי גפן ממולאים בבשר טלה, אורז וצנוברים ומעל הכל רוטב משמשים חמוץ מתוק ויוגורט קר

 
 
 
 
 
מצרכים ל-40 עלי גפן:
50 עלי גפן או משומרים (את המשומרים להשרות 20 דקות במים ואז להחליף מים 3 פעמים)
1/2 ק"ג בשר טלה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
1 כף עלי טימין
1 כפית בהרט
½1 כוס אורז ארוך מושרה במים פושרים ל-½ שעה
5 משמשים טריים או מיובשים פרוסים
3 כפות רכז רימונים
2 כוסות יוגורט סמיך
מיץ לימון מ-2 לימונים
3 כפות רכז רימונים
2 כוסות מים
סילאן
1 כף צנוברים קלויים
מלח
פלפל

אופן הכנה:
- הכנת המילוי: מטגנים בצל ושום עד להזהבה. מוסיפים את בשר הטלה, מתבלים בבהרט, מלח, פלפל וטימין, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-10 דקות נוספות. מקררים היטב ומוסיפים לתערובת את האורז.
- מגלגלים את העלים: פורשים עלה עם החלק המבריק כלפי מטה, מניחים בקצהו כפית אחת של המילוי ומגלגלים. יש להשאיר 10 עלי גפן בצד לריפוד וכיסוי הסיר. מרפדים את הסיר בעלי גפן, מניחים את העלים הממולאים בשתי שכבות ומכסים בעלי הגפן הנותרים.
- הכנת הרוטב: מרתיחים בסיר 2 כוסות מים, מיץ לימון, משמשים חתוכים, 2 גבעולי טימין, מלח, פלפל ורכז רימונים, ומבשלים עד לרתיחה.
- יוצקים את הרוטב כ-1 ס"מ מעל העלים המגולגלים, ומבשלים על אש קטנה כ-20-30 דקות, עד לספיגה מלאה של הנוזלים. מורידים מהאש ומשאירים מכוסה כ-20 דקות נוספות.
- הגשה: יוצקים על צלחת הגשה יפה 3 כפות של יוגורט סמיך, מפזרים מעל משמשים קצוצים, מעט סילאן וצנוברים קלויים ומניחים במרכז את עלי הגפן המוכנים.

המתכון באדיבות השפית אושי ויטריאול - מסעדת "השוקה" רבי מאיר 42, פינת הכרמל, תל אביב. טלפון: 074-7016895
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.