ראגו בקר על פולנטה

 
כדור פריך של ראגו זנב שור וכמהין על פולנטת תירס טרי
כדור פריך של ראגו זנב שור וכמהין על פולנטת תירס טרי צילום: אהרוני ערוץ 10
 
עודכן 14:16 12/07/2009

אהרוני מכין יחד עם השף אסף גרנית מנת גורמה מזנב שור עז בטעמים המוגש על גבעת פולנטה טרייה ורכה

 
 
 
 
 

מצרכים ל-6 מנות:
 
פולנטה:
מכשיר פקו-ג'ט עם מיכל מתאים
300 גר' גרעיני תירס טרי
1/4 כוס חלב
50 גר' פרמז'ן גראנה פאדנה
גרידה מחצי לימון
מעט מלח
מעט פלפל לבן
כף שטוחה של טימין קצוץ
 
הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים במיכל של פקו-ג'ט ומקפיאים
לפני ההגשה טוחנים בפקו-ג'ט עד לקבלת מרקם חלק
מחממים בכלי חסין אש ומתקנים תיבול
 
לגרסה ביתית מהירה: הכנת 300 גרם קמח תירס מהיר לפולנטה על פי הוראות ההכנה, (על בסיס מים - ללא חלב) והוספת הגבינה והתבלינים כשהפולנטה מוכנה ועדיין חמה ומבעבעת.
 
ראגו:
2 זנב שור
שורש סלרי
שורש פטרוזילה
2 גזרים
יריעת מנדיל בקוטר 50*50 - רשת שומן שעוטפת את איזור הכליות של הטלה (להשיג אצל קצבים המתמחים בטלה)
50 גר' צנוברים קלויים
2 פטריות כמהין נגב נקיות מחול וחתוכות לפרוסות דקות
3/4 בקבוק יין אדום
ליטר ציר בקר
4 כפות טימין קצוץ
2 כפות זעתר קצוץ
12 שיני שום
2 בצלים לבנים פרוסים
4 גרגירי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה 
3 כפות פטרוזילה קצוצה
גרידת לימון אחד
50 גר' צנוברים קלויים 
 
לרוטב:
6 בצלצלי פנינה חצויים
שורש פטרוזיליה אחד, שורש סלרי אחד וגזרים קצוצים לקוביות קטנות של פחות מחצי ס"מ 

הכנה:
- מטגנים שום ובצל עם ירקות השורש ושומרים בצד 
- סוגרים את הזנב בסיר על אש גבוהה
- מכסים ביין אדום, ציר בקר וחצי מהכמות של הטימין והזעתר, פלפל אנגלי, עלי דפנה -מביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים 4 שעות עד שהבשר נפרד מהעצם. מקררים
 
- מפרידים את הבשר מהעצם שומרים את נוזלי הבישול
- קוצצים את הבשר ומסיפים את הירקות המטוגנים + טימין וזעתר נותרים, פטריות כמהין ושלוש כפות פטרוזיליה קצוצה
- מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם, גרידת לימון וצנוברים קלויים
- יוצרים כדורים מהתבשיל. מניחים כדור בריבוע של יריעת מנדיל, עוטפים ומקפלים את הקצוות
- מכניסים לתנור (ב-180 מעלות) כשהכדור יושב על הקיפול עד שהשומן הופך קריספי. כ-15 דקות.
 
רוטב:
את נוזלי הבישול מצמצמים עם 6 בצלי פנינה חצויים עד קבלת רוטב סמיך
 
הגשה:
יוצרים תלולית של הפולנטה במרכזה מניחים את הכדור
ויוצקים 2 כפות רוטב ושני חצאים של בצלי פנינה

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.