עוף צלוי עם לימון קונפי מתוק

 
עסיסי מבפנים ופריך מבחוץ
עסיסי מבפנים ופריך מבחוץ צילום: שירן כרמל
 
עודכן 08:08 17/07/2009
אוכל נענע 10

לא יודעים מה להכין לסוף השבוע? מתכון מעולה לעוף צלוי עם פרוסות לימון מתקתקות שיזכיר לכם כמה זה קל לבשל וכמה טעים לאכול

 
 
 
 
 
ל- 4 סועדים

מצרכים:
4 יח' כרעיים עוף
2 לימונים
2 עגבניות
2 ענפי בזיליקום - מופרדים לעלים
200 מ"ל מים
200 גרם סוכר
2 ענפים של טימין
6 יח' זיתים שחורים איכותיים
מלח
פלפל
שמן זית

אופן הכנה:
- פרסו את הלימונים לרוחב , דק ככל האפשר , הניחו בסיר עם המים והסוכר והביאו לרתיחה. בשלו על אש קטנה כ 20 דקות והניחו להצטנן בסירופ .
- המליחו את העוף משני צידיו והשחימו במחבת עם מעט שמן זית , תחילה את צד העור העבירו לתבנית. הניחו מספר פרוסות לימון כבושות על העוף ו 2-3 עלי בזיליקום מתחתיו . שפכו מעט מהסירופ ו4 כפות שמן זית וצלו בתנור 180 מעלות כ 40 דקות .
- צלו בנפרד על נייר אפייה פרוסות עגבנייה עם מעט טימין , מלח ושמן זית , כ 10-15 דקות בתנור חם 180-200 מעלות .
- סדרו את הצלחת : הניחו את העוף 2-3 פרוסות לימון כבוש , עלי בזיליקום ו 2-3 פרוסות עגבנייה , קשטו עם הזיתים מומלץ להגיש עם פולנטה או פירה תפו"א.

המתכון באדיבות השף מאיר דנון, מנהל מקצועי בית הספר הגבוה לקולינאריה- בישולים
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.