עסיסי ומפתה

 
ויהפוך האבטיח גורמה
ויהפוך האבטיח גורמה
 
עודכן 07:43 20/07/2009
אוכל נענע 10

עד עכשיו נהנתם ממנו לבד או ליד הגבינה הבולגרית. לא עוד! שלל מתכונים יצירתיים עם אבטיח - ממנה ראשונה ועד קינוח ותוספות

 
 
 
 
 
מנת פתיחה, סלט אבטיח:

מצרכים:
1/4 אבטיח חתוך לקוביות של 2*2 ס"מ
1 בצל פרוס לרצועות
200 גר' גבינת פטה חתוכה לקוביות 1*1 ס"מ
100 גרם זיתים מסוג קלמנטה
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס קרוטונים לסלט
5 עלי בזיליקום קצוצים דק
מלח
פלפל

אופן הכנה:
מערבבים בעדינות את כל החומרים למעט הקרוטונים ומעבירים לקערת הגשה.
מפזרים מעל את הקרוטונים ומגישים.
 
מנה ראשונה, סביצ'ה סלמון ואבטיח:

מצרכים:
200 גר' פילה סלמון חתוך לקוביות 0.5*0.5 ס"מ
150 גר' אבטיח חתוך לקוביות 0.5*0.5 ס"מ
6 ענבים ירוקים חתוכים לרבעים
1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 שן שום קצוצה
3 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
4 עלי נענע קצוצים
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
מערבבים בקערה אבטיח, סלמון, ענבים, ג'ינג'ר, שום, נענע, חומץ, ושמן זית.
מחלקים לקעריות הגשה ומפזרים מעל צ'ילי, מלח ופלפל.
 
מנה עיקרית, חזה עוף צלוי בגריל ברוטב אבטיח ורימונים:

מצרכים:
4 נתחים נקיים של חזה עוף
2 שיני שום קצוצות
1/4 חב' כוסברה קצוצה
1/4 כוס שמן זית
עלים מ-2 גבעולי טימין
מלח ופלפל גרוס

לרוטב:
2 כוסות אבטיח
1/4 כוס רכז רימונים
1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ
1 שן שום
עלים מ 2 גבעולי טימין
מלח
פלפל

אופן הכנה:
מכינים את העוף: מערבבים את כל החומרים ומצפים את נתחי העוף בתערובת.
צולים במחבת או בגריל כ-5 דקות מכל צד.

מכינים את הרוטב: טוחנים יחד את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת נוזל חלק.
מצמצמים את הנוזל במחבת עד לקבלת נוזל סמיך.

להגשה: פורסים את חזה העוף, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.
 
תוספת, עלי מנגולד במילוי בורגול, אבטיח ורימון:

מצרכים:
6 עלי מנגולד נקיים מהעורק הלבן וחלוטים במים
200 גר' בורגול מושרה ב-300 מ"ל מים עד שייספג
1 כוס אבטיח חתוך לקוביות קטנות
גרגרים מחצי רימון
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1/4 צרור כוסברה קצוצה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 גבעול סלרי קצוץ
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד למעט המנגולד.
ממלאים את עלי המנגולד במלית שהכנו ומגלגלים כמו בלינצ'ס.
בוזקים מעל שמן זית ואם רוצים ניתן להוסיף גם צ'ילי טרי קצוץ.
 
 
קינוח, גרניטה אבטיח:

מצרכים:
1/4 אבטיח
6 עלי נענע
1/4 כוס וודקה
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת נוזל חלק.
שופכים לקערה ומעבירים למקפיא עד להקפאה.
מוציאים מהמקפיא ומגרדים באמצעות מזלג עד לקבלת מרקם ברד.
מחזירים למקפיא וחוזרים שנית על התהליך.
מוזגים את הברד לכוסות ומגישים.


המתכונים באדיבות שף דודו גרינברג מ"מכללת השף"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.