בקלאווה גבינה

 
כל אחד יכול
כל אחד יכול צילום: שי אפקין
 
עודכן 06:26 19/07/2009
אוכל נענע 10

בקלאווה מעלי פילו דקים ופריכים במילוי גבינה וסירופ סוכר. 5 דקות של עבודה וגם אתם תוכלו להתענג עליה

 
 
 
 
 
חומרים:
10 עלי פילו – מופשרים
2 יח' טוב טעם
כף קורנפלור
חצי כוס תערובת פירות מיובשים – קצוצים
רבע כוס שקדים מולבנים פרוסים
תבלינים: כפית קינמון, מעט אגוז מוסקט, קורט מלח
חצי כוס סירופ סוכר
100 גרם חמאת טרה – מומסת (למריחה בין העלים)

אופן הכנה:
- מורחים את עלי הפילו בחמאה המומסת, מניחים אותם אחד על השני וחוצים אותם לרוחב
- מערבבים בקערה את שאר החומרים (פרט לסירופ הסוכר) עד קבלת תערובת אחידה
- מניחים בתחתית תבנית משומנת מחצית מעלי הפילו (ערמה אחת), משטחים את תערובת הגבינה על עלי הפילו לשכבה אחידה ומניחים את מחצית השנייה של עלי הפילו על תערובת הגבינה
- חותכים את החלק העליון (של עלי הפילו בלבד) לצורת מעוינים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של כ- 210 מעלות למשך כ- 40 דקות או עד הזהבת החלק העליון
- מוציאים מהתנור את הבקלווה ומוזגים עליה (בעודה חמה) את סירופ הסוכר

סירופ סוכר:
חצי כוס מים, חצי כוס סוכר, 2 פקקים תמצית ווניל – מרתיחים בסיר קטן את כל החומרים למשך כ – 3 דקות

המלצת השף:
1. ניתן להוסיף לבקלווה הל וציפורן טחונים
2. ניתן להוסיף לתערובת הגבינה גרדה מלימון אחד

המתכון באדיבות ברק חי חורש ל"טרה"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.