עוגת ריקוטה עם דובדבנים

 
העוגה האולטימטיבית ליד הקפה
העוגה האולטימטיבית ליד הקפה צילום: דניאל לילה
 
עודכן 07:33 21/07/2009
אוכל נענע 10

ליד הקפה או כפינוק אמיתי אחרי הארוחה - עוגת ריקוטה עם דובדבנים חמצמצים, ציפוי של שקדים קלויים וסירופ סוכר

 
 
 
 
 
מתאים לתבנית אפייה אינגליש קייק באורך 20 ס"מ

מצרכים:
3 ביצים
130 גר' סוכר
150 גר' קמח לבן
3 כפיות אבקת אפייה
150 גר' חמאה
30 גר' דובדבנים חמוצים במים
80 גר' גבינת ריקוטה
20 גר' אינסטנט פודינג וניל
20 גר' שקדים פרוסים (מולבנים)

סירופ סוכר:
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר

אופן הכנה:
- מערבבים את גבינת הריקוטה עם אבקת הפודינג, מקפלים פנימה את הדובדבנים ומניחים בצד
- מקציפים את החמאה, הסוכר והביצים עד קבלת מרקם חלק ואוורירי
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים בעדינות עד אשר כל הקמח נספג
- יוצקים לתבנית חצי מכמות הבלילה, מורחים עליה בצורה שווה את מילוי הגבינה והדובדבנים, מכסים ביתרת הבלילה משטחים בצורה חלקה וזורים את השקדים המולבנים
- אופים בחום של 150 מעלות למשך 35-40 דק'
- בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים את המים והסוכר עד לקבלת סירופ שקוף וצלול ומניחים לצינון
- כשהעגה מוכנה: מוציאים מהתנור שופכים את סירופ הסוכר על העוגה בצורה שווה ומכניסים לקירור
- מומלץ לקרר לילה שלם לפני ההגשה

המתכון באדיבות רשת "לחם ארז"
 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.