מאפה בצק פריך במילוי כרישה

 
מוגש עם סלקים קטנים בקרמל בלסמי
מוגש עם סלקים קטנים בקרמל בלסמי צילום: דניאל לילה
 
עודכן 07:37 22/07/2009
אוכל נענע 10

פסטיבל "שף תאכל 8" יוצא לדרך, ואתם זוכים במתכון מעולה למאפה בצק פריך במילוי כרישה מאודה, גבינה ואגוזי מלך

 
 
 
 
 
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
300 גרם חמאה
1כפית מלח
מעט מים קרים

- מערבבים את כל מרכיבי הבצק יחד לבצק רך ונעים ומקררים 20 דקות לפני הרידוד (ניתן להחליף לבצק פילו קנוי)

מצרכים למילוי:
4 יח' כרישה
50 גר חמאה
1 כפית עלי טימין קצוצים
150 מל' שמנת מתוקה
60 גר גורגורנזולה
½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן הכנה:
- פורסים את הכרישה דק דק ,מניחים את החמאה בסיר, מחממים ומוסיפים כרישה וטימין קצוץ
- מאדים על אש נמוכה כ- 10 דקות עד שהכרישה רכה ומוסיפים את השמנת
- מסמיכים על האש ,עד שנוצרת מלית סמיכה, מורידים מהאש ומקררים מעט
- מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים גבינה ואגוזים ומערבבים

מצרכים לסלקים:
3 סלקים קטנים מבושלים חתוכים לרבעים
40 גרם סוכר
4 כפות בלסמי
1 כוס מיץ סלק טרי

אופן הכנה:
- מניחים בסיר קטן על להבה נמוכה את הסוכר עד שהסוכר הופך לקרמל
- מוסיפים פלחי סלק מבושל
- מערבבים ומוסיפים את הנוזלים
- מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס
- מבשלים כ- 10 דקות יחד

הרכבת המאפה:
- מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי ½ ס"מ
- מניחים בתבנית של טארט אישי בקוטר של 10 ס"מ
- ממלאים במילוי, סוגרים את הבצק על המילוי ומורחים בביצה
- אופים בתנור מחומם מראש ל- 170 מעלות עד שזהוב כ- 10 דקות

המתכון באדיבות השפית איילת אור (מסעדת OM) המשתתפת בפסטיבל האוכל "שף תאכל", שייצא לדרך בפעם השמינית. מדובר באירוע קולינרי בו מוצע לסועדים ליהנות ממבחר תפריטי קיץ מרעננים, פרי יצירתם של השפים המובילים בארץ. בפסטיבל שיתקיים בין התאריכים 19-29 ליולי, ישתתפו עשרות מסעדות איכותיות, כאשר בכל אחת מ-69 המסעדות המשתתפות בפסטיבל יוצעו מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר תואם של 69 ₪ לסועד.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.