מאפה עגבניות, קישואים ובצל

 
 
עודכן 09:58 23/07/2009
אהרוני, ערוץ 10

לקראת סוף השבוע אהרוני מגיש מאפה עגבניות, קישואים ובצל שיעלה ניחוחות מדהימים בבית

 
 
 
 
 
מצרכים למילוי:
8 עגבניות תמר חצויות
12 עגבניות שרי חצויות
2 זוקיני חתוך לקוביות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4\3 כוס גבינת פרמזן
3שיני שום קצוצות דק
חצי כוס שמן זית
2 זוקיני חתוכים לקוביות
בצל קצוץ לקוביות
מלח
פלפל שחור גרוס
10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
כף טימין
2 עלי מרווה

מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
40 גרם שמרים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
3 כפות שמן זית
2 כפות עלי טימין
2 כפות רוזמרין קצוץ
שתי כוסות מים

אופן הכנה:
- שמים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ומעבדים לבצק חלק וגמיש
- מניחים לבצק לתפוח מכוסה בקערה כשעתיים
- מחממים 3-4 כפות שמן במחבת ומוסיפים את המרווה והטימין
- כשהשמן מתחמם מכניסים למחבת את הבצל הקצוץ, השום והזוקיני
- מוסיפים את העגבניות ואת הזיתים
- מערבבים את חומרי מילוי העגבניות
- חוצים את העגבניות לאורכן, מרוקנים אותן וממלאים בתערובת הירוקה
- מורידים לבצק את הנפח ומעבירים לכלי חסין חום מלבני ומניחים לתפוח שוב
- אחרי התפיחה, עושים גומות בתוך הבצק התפוח כדי שהירקות ייכנסו פנימה
- משאירים את גבעות הבצק מעט חשופות ללא ירקות
- מטפטפים עליו מעט שמן זית ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.