תירס חם

 
נצלו את העונה והכינו מהם מאכלים נפלאים
נצלו את העונה והכינו מהם מאכלים נפלאים צילום: דניאל לילה
 
עודכן 06:54 26/07/2009
אורלי פלאי-ברונשטיין, על השולחן

הקלחים הצהובים ממלאים את המדפים ומגיעים לשיאם ממש עכשיו. הכניסו אותם למטבח, והם יגמלו לכם במאכלים זהובים וטעימים - מאפינס תירס ופולנטה מתירס טרי

 
 
 
 
 
פולנטה מתירס טרי
4 מנות • 25 דק’ הכנה • גם מי שלא מחבב את הפולנטה הקלאסית מוזמן לנסות את הגרסה הטרייה • מגישים עם פטריות יער צלויות במחבת (לא חובה)

מצרכים:
גרגרים מ-4 קלחי תירס
50 גרם חמאה
1 כוס שמנת לבישול (15%) או חלב
כמה טיפות טבסקו
מלח
2 כפות גבינת פקורינו או פרמזן מגוררת
להגשה:
פטריות יער צלויות

אופן הכנה:
- מאדים גרעיני תירס בחמאה 10 דקות.
- טוחנים גס את התירס במעבד מזון.
- מעבירים את התירס לסיר עם חלב או שמנת, מתבלים במלח וטבסקו ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמסמיך כמו דייסה.
- מוסיפים גבינת פקורינו מגוררת ומגישים כשהיא חמה ונמסה.
- מקשטים בכמה פטריות צלויות.


מיני מאפינס מתירס טרי
10 דק' הכנה • 12 דק' אפייה • תבנית מיני מאפינס • נשנוש מקסים של אחר הצהריים

מצרכים:
70 גרם (1/2 כוס) קמח פולנטה
50 גרם (5 כפות גדושות) קמח לבן
קורט אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 ביצה
1 גביע קטן (100 גרם) שמנת חמוצה
100 גרם גרגרי תירס טרי
לפיזור מעל:
2 כפות גבינת פרמזן או צ’דר מגוררת

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים היטב את החומרים היבשים בקערה.
- מערבבים ביצה ושמנת בקערה ומוסיפים גרגרי תירס. מוסיפים לחומרים היבשים ומערבבים קלות (כמה שפחות, גם אם נשארים גושים זה בסדר גמור). מעבירים לשקעים של תבנית מיני מאפינס משומנת. מפזרים מעל פרמזן.
- אופים 12-10 דקות, או עד שזהוב וקפיצי למגע.


3 דרכים לבשל תירס:
1. מבשלים מכוסה במיקרוגל עם מעט מים במשך 3 דקות.
2. מכניסים לסיר עם מים קרים לכיסוי, ומבשלים על הכיריים 10 דקות אחרי שהמים הגיעו לרתיחה.
3. ואפשר גם במים רותחים. מבשלים 10 דקות אחרי שהמים חזרו לרתיחה.

5 כללי זהב לתירס טוב באמת:
1. בוחרים תירס טרי-טרי, כזה שאם תנעצו סכין בגרגרים שלו, יצא עסיס חלבי.
2. לא ממליחים בזמן הבישול!
3. אפשר להוסיף כף סוכר למים - הוא מדגיש את המתיקות של התירס.
4. מתבלים מיד במלח ואם רוצים מברישים בחמאה, אפשר מתובלת, למשל ברוטב צ’ילי תאילנדי מתוק.
5. כדי לאכול בנחת קלח חם, נועצים קיסם משני צידיו לאחיזה נוחה.

מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | מתוך גיליון 221, יולי 2009 - "קיץ ישראלי"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.