חצילים ממולאים באורז וקטניות

 
גביעי חצילים במילוי שעועית לבנה ואדומה, ירקות ואורז מלא
גביעי חצילים במילוי שעועית לבנה ואדומה, ירקות ואורז מלא צילום: גליה דור
 
עודכן 07:48 27/07/2009
אוכל נענע 10

פעם בשבוע מוותרים על הבשר ומכינים מנה שכולה תאווה לעיניים ולחיך. חצילים ממולאים באורז מלא וירקות העונה

 
 
 
 
 
מתכון ל- 6 מנות

מצרכים:
2 חצילים גדולים
שליש כוס שעועית לבנה, לאחר השרייה ללילה
שליש כוס שעועית אדומה, לאחר השרייה ללילה
חצי כוס אורז עגול מלא סוגת
שמן זית
2 עגבניות גדולות, קצוצות דק
2 כפיות רסק עגבניות
3 גזרים גדולים, מגוררים דק
1 בצל, קצוץ
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1 כפית קינמון
1 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:
- חותכים כל חציל ל- 3 חלקים לאורך- כל חלק צריך להיות בגובה של 4 סנטימטר. מרוקנים את החצילים מתוכנם ומניחים בצלחת עם מעט מלח גס עליהם. שמים את "גביעי" החצילים בשמן זית, וחורצים בשוליים שלהם חריצים עם סכין.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. שמים את 6 גביעי החצילים בתבנית משומנת בשמן זית ומכניסים לתנור ל- 15 דקות. החצילים חייבים להיות רכים אך יציבים. בתום 15 דקות מוציאים את התבנית מהתנור אך משאירים על חום של 150 מעלות.
- בסיר גדול שמים את שני מיני השעועית ומכסים היטב במים. מביאים לרתיחה ומבשלים של על אש בינונית עד התרככות מלאה שלהן. אם נותרו נוזלים מסננים.
- בסיר קטן מניחים את האורז המלא ושוטפים עם הרבה מים מהברז עד שהמים צלולים. מוסיפים לסיר מים עד כדי 2 סנטימטר מעל קו האורז. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות או עד התרככות האורז וספיגת כל הנוזלים.
- מחממים במחבת גדולה שמן זית ומוסיפים את הבצל, העגבניות, רסק העגבניות, שני שליש מהבצל הירוק והגזר. מערבבים תוך טיגון ומוסיפים את התבלינים. מוסיפים את השעועית והאורז וממשיכים לערבב. טועמים על מנת לראות אם יש צורך בהוספה של מלח או פלפל.
- ממלאים את החצילים במלית במהודק, מטפטפים כמה טיפות שמן זית על כל חציל ומכניסים שוב לתנור לעוד 10 דקות. ניתן לקשט בבצל ירוק הנותר ולהגיש חם.

המתכון באדיבות "סוגת"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.