סלט חם של טלה עם ירקות

 
 
עודכן 09:38 27/07/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני ועומר בן גל מכינים סלט חם של בשר טלה צלוי עם במיה, עגבניות, בצל וזיתים

 
 
 
 
 
מתכון ל- 6 מנות

מצרכים לטלה:
1 כתף טלה מפורקת מעצמות
גרידה משלושה לימונים
1/2 כוס נענע קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 צ'ילי ירוק קלוי נקי מקליפה וגרעינים

מצרכים לסלט:
1/2 ק"ג במיה תאילנדית נקיה וחלוטה
1/2 ק"ג עגבניות שרי תמר צלויות
טבעות עבות משני בצלים
1/4 כוס זיתי קלמטה קצוצים גס

אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום מקסימלי של 250 מעלות
- מערבבים את גרידת הלימון, חצי מכמות עשבי התיבול והצ'ילי עם רבע כוס שמן זית ומושחים את בשר הטלה
- מתבלים במלח וקושרים בעזרת חוט משיכה
- צולים כ- 10 דקות, מנמיכים את החום ל-200 מעלות וצולים כ-20 עד 25 דקות נוספות עד שהבשר נעשה מדיום [ורוד] מוציאים את הבשר ומצננים
הכנת הסלט
- משמנים בעדינות את הבצלים והבמיה, מתבלים במלח וצולים על מחבת פסים או בגריל
- מעבירים לקערת ערבוב, מחממים את העגבניות ומעבירים אותן גם כן לקערה
- פורסים 600 גרם מבשר הטלה ומניחים בקערה, מוסיפים את הזיתים ואת החצי השני של כמות עשבי התיבול
- מוסיפים מעט שמן זית ומיץ לימון [מלימון אחד] מערבבים בעדינות, מתקנים תיבול לפי הצורך ומגישים מיד
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.