בודין דה פאן - עוגת לחם ארגנטינאית

 
 
עודכן 07:05 28/07/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני ולאורה קורטן מכינים עוגת לחם ארגנטינאית עם אגוזים, שקדים וקרמל

 
 
 
 
 
מצרכים:
3 כוסות לחם מלפני כמה ימים ללא הקרום, חתוך לקוביות
כוס חלב
5 ביצים
6 כפות סוכר + 200 גרם (לקרמל)
קליפת לימון מגורדת
50 גרם אגוזים קלופים
50 גרם חבוש מסוכר או צימוקים
50 גרם שקדים קלופים
כוס קוניאק
כף חמאה רכה

אופן הכנה:
- שמים את קוביות הלחם בקערה ומוסיפים את החלב
- מחכים קצת עד שהלחם יספוג את החלב ומרסקים אותו עם מזלג עד שלא יהיו גושים
- בקערה אחרת מערבבים את הביצים ומוסיפים אותם ללחם עם החלב, ביחד עם הסוכר
- מערבבים היטב ושומרים בצד
- מגרדים קליפת לימון אחד, שוברים את האגוזים וחותכים לחתיכות את החבושים
- מוסיפים לתערובת ביחד עם השקדים והצימוקים וקליפת הלימון
- מוסיפים את הקוניאק ומערבבים היטב
- מכינים את הקרמל: שמים בסיר קטן 200 גרם סוכר עם 200 מל' מים על להבה נמוכה
- מערבבים כל הזמן עם כף עץ עד שהסוכר נמס
- מעלים את הלהבה ומרתיחים 13 דקות
- לוקחים תבנית (22 ס"מ), מרפדים אותה בקרמל וכשהוא מתקרר מורחים עליו חמאה
- מעבירים את התערובת לתבנית, מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה עם מים עד לחצי גובה (באן מרי) ומכניסים לתנור לשעה
- כשהמאפה מוכן מחכים עד שיתקרר והופכים אותו על צלחת הגשה
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.