פילה בקר/פרגיות ברוטב פסיפלורה בתוספת פירה שורשים

 
 
עודכן 07:03 29/07/2009
אוכל נענע 10

לקראת ט"ו באב, מתכון מענג על בסיס פרי האהבה. שילוב הטעמים בין בשר הפרגית ו/או פילה הבקר (לבחירתכם) ובין חמיצות הפסיפלורה עושה נפלאות

 
 
 
 
 
מצרכים לפילה:
4 יח' מדליוני פילה בקר בעובי 5 ס"מ
1/4 כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס

מצרכים לרוטב:
מיץ מ-4 יח' פסיפלורה
2 גבעולי טימין
1/2 צ'ילי טרי קצוץ
1/2 כוס יין לבן
מלח
פלפל גרוס
2 כפות סוכר

מצרכים לפירה:
2 יח' שורש פטרוזיליה חתוכים
2 יח' שורש סלרי חתוכים
2 יח' תחתיות ארטישוק חתוכות
2 יח' תפו"א גדולים חתוכים
עלים מ-2 גבעולי טימין
50 גר' מחמאה
מלח
פלפל לבן
מיץ מ-2 יח' פסיפלורה ללא גרעינים

אופן הכנה:
- לפירה: לתוך סיר עם מים מכניסים את הפטרוזיליה, סלרי, תפו"א ותחתיות ארטישוק ומבשלים עד להתרככות מלאה של כל החומרים, מורידים מהאש
- מסננים את המים ומועכים טוב את החומרים יחד עם המחמאה
- מעבירים דרך מסננת על מנת לקבל מחית חלקה, מוסיפים את הפסיפלורה, מלח ופלפל ומניחים בצד
- לרוטב: שמים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם, מניחים בצד
לפילה: מורחים את הפילה בשמן זית ומפזרים בשני הצדדים מעט מלח ופלפל
- צולים במחבת או בגריל עד למידת העשייה הרצויה
להגשה : במרכז הצלחת מניחים מדליון פילה בקר ולצידו תחתית ארטישוק שהוקפצה בשמן זית וטימין ובתוכה שמים כף מהפירה, מלמעלה מזליפים מעט מהרוטב ומניחים גבעול טימין

אותו המתכון, בתחליף פרגיות במקום פילה בקר:

מצרכים לפרגיות:
8 יח' פרגית
1/2 חב' כוסברה
1/2 חב' פטרוזיליה
4 יח' שיני שום
50 גר' צנובר
100 גר' שקדים מולבנים
1/4 כוס שמן זית
מיץ מ-3 פסיפלורות ללא הגרעינים.
מלח
פלפל

אופן הכנה לפרגיות:
- מכניסים למעבד מזון את הפטרוזיליה, כוסברה, שום, צנובר, שקדים,שמן זית, פסיפלורה, מלח, פלפל וטוחנים עד לקבלת מחית
- מנקים טוב את הפרגיות משומנים עודפים, מורחים את הפרגית מהחלק הפנימי ומגלגלים. בסיום הגלגול נועצים קיסם על מנת שהגלילה לא תיפתח וסוגרים במחבת חמה עם מעט שמן זית עד שהוא משנה את צבעו מכל הכיוונים
- מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות להמשך בישול למשך כ-15 עד 20 דקות

להגשה:
- מסדרים בצלחת שתי גלילות של פרגיות חתוכות באלכסון ומיושרות בצדדים על מנת שיוכלו לעמוד, בקצה מניחים תחתית ארטישוק שהוקפצה בשמן זית וטימין ובתוכה שמים כף מהפירה, מלמעלה מזליפים מעט מהרוטב ומניחים גבעול טימין מעל

המתכון באדיבות השף דודו גרינברג מ"מכללת השף"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.