קרם שניט

 
 
עודכן 07:02 29/07/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני ודודו אוטמזגין מכינים את הקינוח המפורסם - קרם שניט. שכבות של בצק עלים עם קרם וניל ופירות יער

 
 
 
 
 
מצרכים:
500 גרם בצק עלים (ניתן לקנות מוכן מהסופר או להכין בבית)
>>בצק עלים ביתי

אפיית הבצק:
- מרדדים 500 גרם בצק עלים לעלה דק בגודל תבנית התנור שלכם
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה, מניחים עליו את עלה הבצק המרודד, דוקרים את פני הבצק במזלג ומכניסים למקרר לשעה
- מכניסים את התבנית עם הבצק לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשהו כמו 12-15 דקות, עד שהבצק נעשה בצבע זהוב
- מוציאים את התבנית מהתנור. והנה בא הפטנט: מניחים על הבצק האפוי עוד גיליון נייר אפיה ועליו עוד תבנית נוספת של התנור, ולוחצים אותה על הבצק בעדינות, שתמעך מעט את הבצק
- מכניסים את שתי התבניות עם הבצק בינהן אל התנור, מורידים את החום בתנור ל-180 מעלות ואופים עוד 10 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לכל העסק להתקרר מעט
- מוציאים את הבצק מבין שתי התבניות, מתפעלים לרגע ממראהו ומניחים לו להתקרר לגמרי

חיתוך הבצק:
- שמים בזהירות את לוח הבצק האפוי על משטח העבודה. לוקחים סכין גדולה וחדה, חותכים ומיישרים את שולי המלבן
- חותכים עם הסכין את יריעת הבצק לשלושה מלבנים ארוכים, משהו כמו 12 ס"מ על 30 ס"מ פחות או יותר
-שמים את שלושת מלבני הבצק בתבנית אפיה ומפזרים עליהם מעט אבקת סוכר, דרך מסננת
- מכניסים לתנור אפיה שחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות, לכמה דקות עד שאבקת הסוכר נמסה ויוצרת זיגוג מבריק על הבצק. מוציאים ומקררים

קרם וניל לקרם שניט:

מצרכים:
6 חלמונים
4\1 1 כוסות סוכר
2\1 2 כוסות חלב
2 מקלות וניל חצויים לאורכם או 3 כפיות תמצית וניל אמיתית
3 כפות קורנפלור
4\3 מיכל שמנת מתוקה

אופן הכנה:
- שמים את החלמונים והסוכר בסיר, טורפים ומקציפים עם מטרפת יד כחמש דקות. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים יחד עוד דקה
- בזמן הזה, שמים את החלב ומקלות הוניל בסיר אחד, מחממים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומגרדים ממקלות הוניל את הגרגרים השחורים, אל תוך החלב
- יוצקים את החלב אל תערובת החלמונים וטורפים לתערובת אחידה
- מבשלים את התערובת על להבה בינונית, תוך טריפה מתמדת, לבל יווצרו גושים
- מבשלים כשש-שבע דקות מבלי להביא לרתיחה, עד שהתערובת סמיכה
- מעבירים לקערה, מכסים ומקררים לגמרי
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה
- כשהקרם קר לגמרי (ואז הוא נראה קרוש ומוצק) טורפים אותו שוב חצי דקה במטרפה ומערבבים לתוכו בעדינות את הקצפת עד שמתקבל קרם אחיד. שומרים מכוסה במקרר עד לשימוש

הרכבת הקרם שניט:
- שמים מלבן בצק אחד על משטח העבודה ועליו מורחים עם כף מחצית מכמות הקרם, פחות או יותר בשכבה אחידה, ואם אפשר בלי חריגות רציניות מגבולות מלבן הבצק
- מניחים על הקרם עוד מלבן בצק ועליו, שוב מורחים עם הכף את המחצית השנייה של הקרם
- לבסוף מניחים את מלבן הבצק האחרון, מהדקים אך מעט
- שימו לב: עכשיו צריך לעשות פעולה שהדרך היעילה והטובה ביותר להסביר אותה היא "שפכטל" קחו סכין רחבה ופשוט תמרחו בעזרתה את הקרם בדפנות של הקרם-שניט הלוך וחזור עד שהקרם מיושר עם דפנות הבצק, ככה בכל הצדדים
- מכניסים את הקרם שניט בזהירות למקפיא שעה בדיוק, כדי שכל המאפה יקפא, כמעט לגמרי, ויהיה קשה דיו כדי לפרוס אותו בדייקנות, בכלי שהקרם ימעך וייזל מהצדדים
- אחרי שעה מוציאים את הקרם-שניט ופורסים אותו בעדינות לפרוסות ברוחב של כ-7-8 ס"מ, מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומתענגים
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.