מבשלים עם הילדים

 
בילוי משפחתי עם הילדים
בילוי משפחתי עם הילדים
 

העבודה המשותפת במטבח מעניקה זמן איכות נפלא עם הילדים. מההכנות והמצרכים ועד להנאה המשפחתית מהתוצאה הטעימה. הנה כמה מתכונים פשוטים ומוצלחים שתוכלו להכין ביחד

 
 
 
 
 
קלצונה במלית בטטה וגבינת ריקוטה

מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות גדושות של שמרים יבשים או שקית שימרית
4 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3/4 3 כוסות מים
1 כוס שמן זית
1 כפית שום גבישי

מצרכים למלית:
3 יח' בטטה חתוכות לקוביות קטנות)
1 יח' כרישה קצוצה
300 גר' גבינת ריקוטה מסוננת ומפוררת
עלים מ-3 גבעולי טימין
1/4 כוס שמן זית
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
3 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל
אגוז מוסקט

להכנת הבצק:
- בקערה גדולה שמים את הקמח, סוכר, שמרים ושום גבישי ומערבבים
- בהדרגה מתחילים להוסיף את המים עד לקבלת פרורי בצק ומוסיפים את המלח, מוסיפים את שארית המים ולשים עד לקבלת בצק דליל יחסית אך אחיד
- מוסיפים חצי כוס שמן זית ומחדירים את השמן לבצק, מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים את הבצק עד להכפלת נפחו

להכנת המלית:
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים את הכרישה, לאחר הזהבת הכרישה מוסיפים את הבטטה וממשיכים לאדות עד להתרככות חלקית של הבטטה
- מוסיפים את השום, טימין ותבלינים ומקפיצים עוד כדקה. מורידים מהאש להתקררות התערובת. לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים את הבצל הירוק והריקוטה ומערבבים

להכנת הקלצונה:
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים את הנייר במעט שמן זית, לוקחים מהבצק כדורים בגודל כדור טניס ומשטחים כמו פיתה באמצעות מעט שמן זית
- מניחים מעט מהמלית בקצה הקרוב אלינו, לוקחים את הקצה הרחוק וסוגרים מעל הקצה הקרוב, מניחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להזהבת הבצק מכל הכיוונים
 
מאפינס שוקולד שילדים אוהבים – להכין ולאכול

מצרכים למאפינס:
1 ו- 1/2 כוס קמח תופח
1/2 כפית סודה לשתיה
5 כפות קקאו
1 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כוס שמן
1/2 כוס חלב

לרוטב שוקולד:
1/2 חפיסה שוקולד מריר
1/2 חפיסה שוקולד חלב
1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מערבבים בקערה: קמח, סודה לשתיה וסוכר
- בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה ביצים, שמן, חלב וקקאו לתערובת אחידה
- בקערת החומרים היבשים יוצרים גומה באמצע ומוזגים את החומרים הרטובים תוך כדי ערבוב
- ממשיכים לערבב עד שהתערובת מתגבשת לבצק שוקולד רך וגרגירי
- בתבנית שקעים מסדרים עטרות ניר ומוזגים מהתערובת לכל עטרה עד גובה 3/4
- אופים בתנור שחומם מראש 15 דקות ומוציאים להצטנן

להכנת הרוטב:
- מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה (עד שמתחילות בועות קטנות בשולים)
- מורידים מהאש. את טבליות השוקולד שוברים בידיים לחתיכות קטנות ומוסיפים לשמנת החמה
- מערבבים בכף עץ עד שנוצר מרק שוקולד טעים
- כשהמאפינס הצטננו, טובלים ברוטב השוקולד או מוזגים רוטב בכפית, אפשר לקשט בסוכריות

המתכונים באדיבות "מכללת השף"
 
עוד כתבות במדור מתכוני ילדים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.