כרובית צלויה

 
 
עודכן 07:45 02/08/2009
אהרוני, ערוץ 10

תוספת נהדרת ליד המנה העיקרית, או מנה ראשונה בפני עצמה - כרובית צלויה עם חרדל, פירורי לחם ועשבי תיבול

 
 
 
 
 
מצרכים:
1 כרובית שלמה
4\3 כוס יין לבן יבש
מעט שמן זית

למריחה:
3 כפות חרדל דיז'ון
4 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 חלמון

לציפוי:
כוס פירורי לחם
2 כפות עלי טימין קצוצים דק
6 עלי מרווה
6 כפות פטרוזיליה
4 שיני שום
כף קליפת לימון מגורדת דק
6 כפות גבינת פרמזן מגורדת דק
כפית אגוז מוסקט טחון טרי
מלח
פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה:
- חותכים את חלקה התחתון של הכרובית, שתוכל לעמוד ביציבות. מניחים אותה עומדת בכלי חסין חום ויוצקים לתחתית הכלי את היין הלבן
- מערבבים בקערית את חומרי המריחה ומערבבים בקערית אחרת את חומרי הציפוי
- מזליפים על הכרובית מעט שמן זית ומורחים על כל שטחה את תערובת המריחה
- מפזרים מעל את תערובת הציפוי באופן אחיד, פחות או יותר, ומהדקים את הציפוי אל הכרובית
- מכסים בעדינות בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 45 דקות
- מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד כ- 15 דקות, עד שהציפוי שחום לגמרי
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.