סימפוניות אהבה

 
פרי התאווה - מוס פסיפלורה עם גלידת וניל
פרי התאווה - מוס פסיפלורה עם גלידת וניל צילום: flickr, 91rs
 
עודכן 07:28 04/08/2009
אוכל נענע 10

רוצים להכין קינוח מתוק לחג האהבה ולא יודעים במה לבחור? 3 אופציות מענגות ממעדן שוקולד ועד מוס פסיפלורה

 
 
 
 
 
מעדן שוקולד חם לאוהבים (סופלה)

מרכיבים:
150 גר' שוקולד
100 גר' חמאה
1 ביצה שלמה
2 חלמונים
30 גר' סוכר

אופן ההכנה:
- ממיסים את השוקולד והחמאה
- מקציפים את הביצים, החלמונים והסוכר לקצף תופח
- מקפלים את תערובת השוקולד לתוך הביצים בתנועות קיפול, יוצקים לכלים שטוחים בקוטר 8 ס"מ חסיני אש
- אופים בתנור 6-7 דקות בחום של 180 מעלות
- המעדן יוצא אפוי למעלה ועסיסי מבפנים


סימפוניית האהבה (עוגת שוקולד)

מצרכים:
200 מ"ל שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד מריר משובח
2 חלמונים + 2 כפות ברנדי או אלכוהול משובח אחר
200 מ"ל קצפת (להקציף לקצף רך)
.
אופן הכנה:
מרתיחים את השמנת ומכבים את האש
מוסיפים את השוקולד לשמנת המורתחת ומערבבים עד להמסה
מוסיפים את תערובות החלמונים + ברנדי
יוצקים את התערובות על **תחתית עוגה בתוך תבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ. מקפיאים את התערובת במשך הלילה
למחרת משחררים מהתבנית ומצפים את העוגה בציפוי השוקולד

ציפוי השוקולד:
ממיסים ביחד 100 גר' שוקולד מריר משובח ו-50 גר' חמאה (להקפיד לא לשרוף) ומצפים את העוגה


פרי התאווה – מוס פסיפלורה

שלב א':
- מרתיחים 60 מ"ל חלב עם 60 מ"ל מים, 50 גר' סוכר ו-15 גר' חמאה
- מערבבים חלמון עם קצת מהתערובת החמה (השוואת טמפרטורה) ומחזירים לסיר
- מוסיפים 7 גר' ג'לטין ובוחשים היטב במשך 2-3 דק'
- מכבים את האש ונותנים למסה להתקרר עד לחום פושר ומטה

שלב ב':
כולל את כל הנוזל של שלב א' + 200 מ"ל קצפת, 100 מ"ל רסק פסיפלורה וכף ליקר קורסאו לבן (לא חובה)
- מקציפים את רסק הפסיפלורה עם הקצפת והקורסאו לקצף יציב וחלש
- מורידים מהמיקסר ומוסיפים ידנית את נוזל הבוואריה (שלב א') מערבבים בתנועות עטיפה
- יוצקים ברינג (קוטר 18) על **תחתית של עוגה ומקשטים


**תחתית לעוגת פסיפלורה/סימפוניית שוקולד

מרכיבים:
100 מ"ל חלבון
120 גר' סוכר
60 גר' שקדים טחונים דק
20 גר' קמח

אופן ההכנה:
- מקציפים חלב עם סוכר ומלח לקצף חזק מאוד
מקפלים פנימה ידנית את החומרים היבשים, מורחים על נייר פרגמנט (אפיה) שמצויר עליו עיגול בקוטר העוגה שכבה בעובי 1 ס"מ
- אופים בטמפרטורה ˚230 -240 עד שמוכן (כ-5-7 דק')

המתכון באדיבות אלישע לוי, שף- קונדיטור מלון קרלטון ת"א
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.