נכנס יין יצאה אהבה

 
האח התאום לממתק יוקרתי - יין קינוח
האח התאום לממתק יוקרתי - יין קינוח צילום: getty images
 
עודכן 08:44 05/08/2009
שי שגב

כוסית קטנה לפני או אחרי הארוחה תמתיק לכם את הערב ותשחרר חיוכים של תשוקה. על יינות קינוח, אהבה ומה שבינהם

 
 
 
 
 
ישראלים אוהבים לשתות אדום, גם האיטלקים. הגרמנים אוהבים לבן, בדיוק כמו הניו-זילנדים. האמריקנים שותים הכל, אבל בהתאם לצו האופנה, וכעת הטרנד הוא ABC – Anything But Chardonnay, ולכן הם לא שותים שרדונה. המשקאות שאנו לוגמים כיינות קינוח או כיינות מחוזקים, אינם נמצאים בראש סדר העדיפויות של הצרכן העולמי בכלל, או הישראלים בפרט. סקרים מגלים, כי פחות מ-2% מתושבי המדינה טעמו אי פעם בימי חייהם סוג של יין מתוק, וחלקם הקטן, אף מחזיקים משקה קינוח מסוג זה בביתם. אין דבר שיותר מתאים לחגוג אהבה מתוקה בט"ו באב מאשר יין הקינוח, כיוון שהשונות והמבחר הרחב ביינות אלו עצום. יין הקינוח המשובח הוא האח התאום לסוכרייה יוקרתית וטובה – ערבה לחיך, אשר מגיעה בשלל טעמים ונשארת זמן רב בפה.

לחלק מן היינות הללו קוראים יינות מתוקים כיוון שהבוצרים אספו את הענבים מאוד בשלים (אך לא רקובים), או מאוד קפואים, וייבשו אותם בטרם התסיסה כדי לרכז את התירוש. לסוג אחר של יינות קינוח לא מוסף אלכוהול - מתיקותם נגרמת מהעובדה שהענב נמצא במקום הנכון ובזמן הנכון כשהריקבון האצילי הכה בו. אפשרות נוספת לייצר יין קינוח היא על-ידי חיזוקו של היין המתוק באלכוהול נוסף במהלך תהליך הייצור, ואז מתקבל "יין מחוזק". בהחלט ניתן להתייחס אל יינות אלו כממתקים – כוסית קטנה מאוד לפני או אחרי ארוחה, בקבוק פה ושם כשבאים אורחים מכובדים, או אף עם שפריץ קטנטן כדי לחגוג את תחילת הדיאטה – של מחר (אהבה אולי תמצאו בבקבוק, אבל גם הרבה קלוריות).

להלן מבחר יינות קינוח מארצנו, אשר מומלץ לחגוג עימם את חג האהבה יחד עם בן/בת הזוג:

יקבי רמת הגולן, ירדן הייטסווין 2007 - ענבי גוורצטרמינר אשר נבצרו ברמת הגולן הונחו במגשים והוקפאו בטמפרטורה של 12- מעלות צלסיוס. כחודש לאחר מכן, נסחטו האשכולות השלמים והקפואים בעדינות ובאיטיות והתקבל מיץ סמיך מאד אשר תסס לאיטו כחודשיים ימים. התוצאה יין עשיר בניחוח ליצ'י ומי ורדים, תבלינים ודבש. גוף עשיר וטעמי גן עדן. בין יינות הקינוח הטובים בעולם. 105 שקל.

יקב תבור, מסחה, קינוח אדום 2005 – לאחר הבציר הועברו הענבים ליקב כדי לעבור תהליך בו מחממים את התירוש ל-65 מעלות על מנת למצות את טעמי הפרי והבשומת שלו. לאחר שעות קורר התירוש ותסס עם הקליפות במשך שבועיים נוספים, ולאחר מכן התבגר שנתיים בחביות. היין מעניק אף של תותים ושוקולד, ובפה עושר של תבלינים ופירות אדומים.

יקבי כרמל, כרם שעל, גוורצטרמינר 2006 – יין קינוח לבן, המופק מענבי גוורצטרמינר שנבצרו בבציר מאוחר מאד (סוף אוקטובר), בכרם שעל שברמת הגולן. התירוש המרוכז עבר תסיסה קרה ואיטית במיכלי נירוסטה לשמירת האופי המבושם של הענבים. היין עשיר בניחוח של ריבת משמש, ליצ'י ופרי הדר. הפה עוצמתי ומרוכז ובעל סיומת ארוכה ונעימה.

מה קורה אם אתם לא אוהבים יין, ומעדיפים קוקטייל רומנטי? להלן כמה ערבובים ומשקשקים שיצליחו לעורר את החשק – כולם עשויים מהמוצרים האופנתיים ביותר בברים החודש:
 
הזיה הולנדית
45 מ"ל ואן גוך מוחיטו מינט
30 אבסינט
לסגור עם ספרייט בכוס הי בול

טרופי מבעבע
כוס מרטיני / כוס פלוט
30 מ"ל ואן גוך אננס למלא ביין מבעבע
לפזר גרעיני רימונים בתוך הכוס

גבר גבר
כוסית שוט
חצי מנה ואן-גוך דאבל אספרסו
חצי מנה קוניאק .V.S
45 מ"ל ואן-גוך מוחיטו מינט
סאוור
השלמה של לימונדה / ביטר למון / טוניק
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.