רביולי דלעת

 
 
עודכן 07:12 06/08/2009
אהרוני, ערוץ 10

במיוחד לשבת, אהרוני מזמין אתכם למנה חגיגית של רביולי דלעת בורטב עשיר של חמאה וגבינת פרמזן

 
 
 
 
 
מצרכים:
חצי קילו קמח
5 ביצים
כפית מלח
כף שמן זית

למילוי:
1 ק"ג דלעת קלופה חתוכה לקוביות של כ- 3 ס"מ
4 עלי מרווה
4 כפות שמן זית
1 כף סוכר
מלח, פלפל שחור טחון טרי
40 גר' חמאה
1 בצל אדום קצוץ
150 גר' גבינת ריקוטה
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת דק

לרוטב:
100 גר' חמאה
8 עלי מרווה
מלח
פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה:
- הבצק: מערבבים הכל במעבד מזון ומכסים בניילון נצמד
- שמים את קוביות הדלעת בתבנית חסינת חום ומערבבים אותה עם עלי המרווה, שמן זית, סוכר, מלח ופלפל
- צולים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ45 דקות, עד שהדלעת רכה
- מאדים את הבצל בחמאה כחמש דקות. מערבבים את קוביות הדלעת עם הבצל ומועכים לתערובת, אחידה. מקררים לגמרי את התערובת ומערבבים לתוכה את הגבינות
- מרדדים את הבצק וחותכים לרצועות ארוכות ברוחב של של כ-15 ס"מ
- מחלקים את הבצק לאורכו לשניים, בחלוקה דמיונית בלבד. מניחים לאורך מחצית הבצק כף גדושה ממילוי הדלעת במרחקים שווים של כ- 10 ס"מ אלה מאלה
- מורחים מים באצבע רטובה סביב כל גבעת מילוי
- מקפלים את הבצק לשניים לאורכו, את המחצית הריקה על המחצית עם המילוי, מהדקים את הבצק העליון לתחתון ובעיקר מהדקים סביב המילוי, שלא ישארו בתוך הבצק בועות אוויר
- חותכים עם חותכן עגול סביב המילוי, כך שיתקבלו רביולי בצורת חצי ירח
- מבשלים את הרביולי בסיר גדול עם מים רותחים וכף אחת של מלח כשלוש דקות. מסננים היטב
- שמים במחבת רחבה את החמאה ועלי המרווה. כשהחמאה רותחת ומבעבעת, מכניסים לתוכה את הרביולי ומערבבים יחד כחצי דקה
-מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן מגורדת דק
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.