כבדי עוף מזוגגים בתוספת בצלצלים ופירה תפוחי אדמה

 
 
עודכן 08:02 09/08/2009
אהרוני, ערוץ 10

מנה מנצחת לארוחת צהריים - כבדי עוף מזוגגים ביין אדום, מוגשים עם בצלצלים ופירה תפוחי אדמה

 
 
 
 
 
מצרכים:
חצי ק"ג כבדי עוף מנוקים, טריים
200 גר' בצלצלים בחומץ (בצנצנת)
4 כפות שמן זית
4 עלי מרווה
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף סוכר חום
3/4 כוס יין אדום
מלח
פלפל שחור
4 כפות עירית קצוצה
חבילת דובדבנים מגולענים

לפירה:
1 ק"ג תפוחי אדמה אפויים בנייר כסף
2 בצלים אפויים בנייר כסף
חצי כוס שמן זית
2 שיני שום מעוכות
מלח
פלפל שחור טחון
כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:
- מחממים את השמן והמרווה במחבת טפלון וכשהוא חם צורבים בו את הכבדים כשתי דקות, ממליחים, מפלפלים ומוציאים מהמחבת
- מוסיפים למחבת את הבצלצלים המסוננים ומשחימים מעט. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את כל שאר החומרים (כולל הדובדבנים) ליצירת זיגוג יפה
- מחזירים את הכבדים פנימה ומזגגים יחד דקה
- מועכים את תפוחי האדמה והבצל בממעך ירקות ידני, מערבבים פנימה את שמן הזית, שום, מלח, פלפל ופטרוזיליה
- מניחים על צלחות הגשה פירה, עליו את הכבדים עם הבצלצלים ומפזרים מעט עירית קצוצה מעל
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.